ORKEST DE VOLHARDING


1 2 
Krachtig, energiek en dynamisch !!

Biografie
Orkest de Volharding ontstond in 1972 toen componist Louis Adriessen en saxofonist Willem Breuker musici uit de ge´mproviseerde en klassieke muziek bijeenbrachten om gezamelijk Andriessens compositie "de Volharding" te spelen. Terwijl De Volharding in de jaren zevetig naam maakte als strijdorkest, won in de jaren tachtig de liefde voor de eigentijdse en alternatieve muziek het van de politieke bevlogenheid. Sinds de oprichting zijn er bijna 300 composities voor het orkest geschreven. Het grootste deel hiervan is Nederlandse muziek. Maar daarnaast zijn ook veel buitenlandse componisten ge´nspireerd om hun muzikale creativiteit op het orkest uit te leven. De Volharding speelt tegenwoordig niet alleen zijn eigen "klasiekers", maar maakt belangrijke verkenningstochten naar nieuw compositietalent en geeft compositie-opdrachten aan jonge componisten die zich ook op het vlak van elektronica en beeldende kunsten begeven. Het dertienkoppige blaasorkest wordt ook vaak aangevuld met twee klarinetten. De muziek van dit orkest, kan het best omschreven worden als krachtig, energiek en dynamisch. Op politieke manifestaties spelen ze bijna nooit meer, maar een mentaliteit van "eigenwijsheid, rusteloosheid, ongebondenheid, artistiek en maatschappelijk avontuur" hebben ze zeker behouden.

Bijzondere optredens
Jaarlijks worden 30 Ó 40 concerten gegeven op binnen- en buitenlandse podia. Daarbij doet het orkest zowel de grote concertzalen en festivals aan als de kleine minder bekende muziekzalen. Zo worden optredens in Amsterdam, Londen en New York gecombineerd met concerten in bijvoorbeeld Middelburg, Alkmaar en Velp. Naast de reguliere concerten participeert het orkest in samenwerkings projecten met andere kunstvormen zoals dans, theater en opera. Regelmatig is het orkest te zien en te beluisteren op radio en televisie.

Repertoire
Het ensemble speelt moderne of eigentijdse muziek. Bijna 200 nieuwe composities zijn voor het orkest geschreven. Nederlandse componisten hebben in dit repertoire een aanzienlijk aandeel.

Prijsinformatie (PrivÚ feesten)
Vanaf Eur 9305,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.