MIMESPELER LEONE


1 2 
Maatwerk is zijn motto !!

Biografie
Sinds 1991 is Leo Schol fulltime acteur. Zowel solo als in duo-verband. Na zijn Hbo-opleiding cultureelwerk kwam Leo als jeugd- en jongerenwerker terecht in de welzijnssector, alwaar hij 12 jaar werkzaam is geweest. Vervolgens volgde hij mimelessen op de mimeacademie in Amsterdam en is hij zich steeds meer gaan specialiseren in verschillende vormen van mime- en pantomime-animaties. Al vele jaren is hij actief op diverse locaties in binnen- en buitenland. Tijdens zijn optreden ontstaat er direct een spontaan contact met zijn publiek.

Persbericht
Tekst uit Horecablad Horeca Misset 'Van Poets tot Pizzabakker': Leo Schol is een veelzijdig mens, een mime- en animatieacteur bij uitstek. Al vele jaren is hij actief op diverse locaties in binnen- en buitenland. Tijdens zijn optredens ontstaat een direct en spontaan contact met zijn publiek. Iedere act is weer een unieke beleving. Op verzoek maakt Leo Schol ook artistiek maatwerk, nauw aansluitend bij de gelegenheid. Hij biedt een enorme keuze uit typetjes, zowel solo als duo, tezamen met collega-acteur PiŽtro. Zijn soloact Ober is befaamd. Als ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone, altijd op zoek naar vlinders en vreemde vogels, weet hij vooral kinderen te boeien. Lord Templeton uit New Hampshire is op zoek naar de High Society, met cognac, sigaren en clubs, aristocratie in optima forma. De engelse bobby staat klaar bij ontvangsten om gasten te verwelkomen, doodstil, tot hij plotseling tot leven komt om een prent uit te delen. Even zoveel acts brengt hij samen met collega PiŽtro van Poetsbakkers tot Pizzabakkers, en van Hobbiebobbies tot de Dandy en de Kleermaker, de Kapitein en de Matroos, de Schoorsteenvegers en niet te vergeten de Oberbroers. Er is altijd wel een act te vinden die u past. En anders maakt Leo Schol er een!

Overige informatie
En U? U wilt een evenement waar gasten/genodigden nog lang over zullen napraten, mede doordat men zich kostelijk heeft mogen amuseren. Leone, specialist in mime-(pantomime) en animatieacts (komische typetjes) kan u hierbij van dienst zijn. Heeft u iets speciaals op het oog. Leone maakt desgewenst een aangepaste act, bijvoorbeeld een bepaalde productpresentatie op beurzen. Maatwerk is zijn motto!! Naast het solowerk kunt u Leone ook vragen voor duo-acts en acts uitgevoerd door b.v. een grotere mimegroep. Sinds kort werkt hij samen met Peter van der Poort. Eveneens een ervaren speler. Als PiŽtro en Leone spelen zij een animatieduo.

Repertoire
Al jaren verzorgt hij onder zijn artiestennaam 'Leone' animaties op uiteenlopende evenementen, zoals congressen, beurzen, incentives, recepties, themafeesten, personeelsfeesten, product-presentaties, commercials en festivals. Leo speelde verschillende actierollen voor tv-commercials, zoals its-electronic mannetje, Dr. Spock voor Vendex, maffe ober en Ober rol in de bioscoopfilm 'De Rode Zwaan'. Daarnaast heeft hij verschillende performances gespeeld in het buitenland, zoals: de spectaculaire openingshandeling van een kledingwinkel en kledinglijn van de gebroeders Frank en Ronald de Boer in het Nou Camp Stadion in Barcelona, en de vele beurzen en congressen in zowel Duitsland, BelgiŽ en Frankrijk. Zoals u ziet is Leone uitgegroeid tot een ervaren en veelzijdige mime-, pantomime- en animatieacteur.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 555,-- (incl. btw), voor een optreden van 4x40 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.