FOOLMOONBAND


1 2 3 
Een eigentijdse swingende wereldband, eigen one-world dance.

Biografie
De FoolMoonBand bestaat nu zo'n 10 jaar en heeft in die tijd heel veel ervaringen opgedaan en ook dat zit allemaal in de muziek. Een unieke mix van traditionele en elektrische instrumenten, sitar & tabla's uit India, djembé's en trompet uit Afrika, conga's uit Zuid-Amerika, gitaar uit Europa en didgeridoo uit Australië, het komt allemaal bij elkaar in de feestmuziek van de FMB. Geïnspireerd door musici als Fela Kuti, King Sunny Adé en Sun Ra en ook Mamady Keita, speelt de groep afro-beat met felle percussiegrooves en klinkt het geheel eigen repertoire soms als Raymond van het Groenewoud in Varanassi. Dankzij FMB's multidisciplinaire mogelijkheden kan FMB heel passend inspelen op de wensen en de mogelijkheden van de plaatselijke omstandigheden.

Recensies
Uit: MIB muziekkrant Editie Zuid-Holland, artikel over Lowlands '99: Laten we tenslotte de Rotterdamse inbreng niet vergeten. Tussen alle kopstukken kon Handsome 3Some zich krachtig staande houden en de FoolMoonBand is uitgegroeid tot een serieuze podiumact. Uit het Algemeen Dagblad van maandag 30 augustus, artikel over Lowlands '99: Vanaf het Dommelsch podium sprak de exorbitante zanger Shagrath van blackmetal band Dimmu Borgir zijn publiek toe met boodschappen uit de hel en in het tentendorp Higher Ground, met masseurs, handlezers, auralezers en een Smart Bar, liet het Rotterdamse multiculturele ensemble FoolMoonBand gelijktijdig, met veel wierook, de maan boven Lowlands helemaal vol maken. Op Lowlands waren hemel en hel elkaars overburen. Van de info-site Lowlands '99 FoolMoonBand. Ooit een oerhollandse knul vloeiend Arabisch en Afrikaans horen zingen? Herrieman ook niet. Tot hij op het Volle Maan Feest de excentrieke frontman van de FoolMoonBand aan het werk zag. Er is wel meer een beetje vreemd aan dit Zuid-Hollandse gezelschap. Want met hoeveel zijn ze nu eigenIijk? Dan staat er weer een man of twintig op het mystiek aangeklede Rotterdamse podium, dan weer een stuk of tien. En in welk hokje moeten we dit maffe, grotendeels blanke gezelschap plaatsen? Een hele muziekwinkel (gitaren, sax, didgeridoo, gaita, fluit, trompet, conga’s, viool: welke instrumenten eigenlijk niet?) wordt uitgestald om er vervolgens een verbluffend staaltje wereldmuziek mee voort te brengen. Onbespoten house noemen ze het zelf. Maar er is veel meer te horen dan energieke, op oerritmes gebaseerde percussieve trance. Bijvoorbeeld Zuidamerikaanse feestmuziek en funky Afro-beat, Arabische folklore, Indiase sitar-groove, didgeridoo-dans, lerse folk en ga zo maar door. Samen te vatten als organische exotica, die een beroep doet op de oerinstincten van de bezoeker, die spontaan aan het dansen slaat. Een optreden van de FoolMoonBand - wanneer zien we ze in de Grote Prijs? is niet zomaar een concert, maar meer een happening, of beter nog: een totaalfeest op zijn nineties, want erg tribal. ledere maand op herhaling. Bij volle maan, natuurlijk.

Bijzondere optredens
Lowlands '97 en '99 Festival Mundial '99 Paradiso, Melkweg

Behaalde prijzen
In paradiso de gouden Kabouter voor de Deco.

Repertoire
Sualé, Prayer, Vuur, Ragajam, Djolé, Lunatic, Notsong, Wijnot, Sunny Day, Caro Fa, Barbararossa, Kling Klong, Storm, Burn the Money, Fuaba, TablaSitar, Mamma Luna, en vele anderen, allemaal eigen nummers.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 1935,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
747 Kb  suale

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.