DJ JEAN


1 2 
Van disco en club tot trance en hardhouse, hij draait het allemaal!

Biografie
DJ Jean, artiestennaam van Jan Engelaar, wordt geboren op 7 mei 1968 in Veenendaal en groeit op in Rhenen. Muziek maken is zijn grote hobby. In 1989 begint zijn carrière in de muziek, wanneer hij het Nederlands mix- en scratchkampioenschap wint. Begin jaren negentig maakt DJ Jean een overstap van hiphop naar clubmuziek en gaat hij housemuziek draaien op diverse parties en in verschillende clubs. Hij reist de hele wereld over om zijn draaikunsten te vertonen in Berlijn, Tel Aviv, Ibiza, Parijs en Oslo. In 1996 draait DJ Jean wekelijks clubhouse in de bekende Amsterdamse club iT en is hij verantwoordelijk voor de samenstelling en productie van diverse succesvolle iT-albums. Samen met collega-producer Peran scoort DJ Jean een rij clubhits. Daarnaast brengt hij ook verschillende solosingles uit. 'Flair' verschijnt in 1996 en 'Let yourself go' een jaar later. Door wereldwijd in verschillende clubs te draaien, ontwikkelt DJ Jean een brede en diverse stijl aan dansmuziek, variërend van groovy en club tot hardhouse en trance. Naast zijn veelzijdige muziekkeuze is DJ Jean ook een uitstekende technicus, waardoor hij vaak gevraagd wordt voor alle grote events van Nederland, zoals Dance Valley, Mysteryland en Impulz. In april 2002 krijgt DJ Jean zijn eigen programma op Radio 538, 'Madhouse', waarin hij zijn favoriete danceplaten ten gehore brengt. Zijn DJ-vaardigheden bezorgen hem wereldwijde faam en resulteren tot twee keer toe in het winnen van de 'Dutch Dance Music Award' en verschillende nominaties in andere jaren. DJ Jean is tevens een succesvolle producer en remixer.

Behaalde prijzen
1989: winnaar Nederlandse mix- en scratchkampioenschappen. In 1996 wordt de prestigieuze Dance Update Award aan DJ Jean uitgereikt. Hij is uitgeroepen tot beste clubdeejay van Nederland. In 1999 wint hij opnieuw de Dance Update Award.

Overige informatie
Er zijn twee mogelijkheden om DJ Jean te boeken: met een master of ceremony (MC) en twee danseressen, of met een zangact van de zanger Johnny Kelvin. Johnny Kelvin (1968), zoon van de bekende zanger Lloyd Jean-Baptiste in de Cariben, is een rasartiest in hart en nieren. Hij begon zijn carrière als danser, maar al gauw werd hij vanwege zijn bijzondere stemgeluid steeds vaker gevraagd voor studiosessies. Zo zette Johnny Kelvin zijn eerste stappen als soloartiest op de bühne. Samen met DJ Jean scoorde hij in 2001 de top 3-hit 'Love Come Home'.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 3010,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x60 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.