DUTCH PALLADIUM ORCHESTRA


14 musici brengen swing en bigbandmuziek uit de jaren '20 en '30.

Biografie
In 1978 formeerde Robert Veen, begaafd klarinettist en saxofonist, een orkest dat de naam 'Het Fluitekruidt' kreeg. Al snel viel de onbevangen frisheid en dynamiek van 'Het Fluitekruidt' op en klommen zij snel naar de top van de Nederlandse 'oude jazz'. Begin jaren tachtig werden er enkele elpees geproduceerd en daarnaast waren er vele optredens in jazzclubs, op festivals en voor radio en televisie. Begin 1994 was het orkest toe aan een nieuwe uitdaging. Inmiddels had de uit Frankrijk afkomstige saxofonist/klarinettist en arrangeur Pierre Lafay de leiding van het orkest op zich genomen en vond er een totale metamorfose plaats. De band groeide uit tot een nieuwe bezetting van 14 uiterst professionele geschoolde musici. Samen met Bert Brandsma arrangeerde Pierre Lafay een compleet nieuw repertoire.

Behaalde prijzen
Dit orkest heeft meegedaan aan het concours van het 24ste 'Oude Stijl Festival' in Breda. Het orkest won de eerste prijs van het festivalconcours met meerderheid van de stemmen. Ook heeft dit orkest de publieksprijs en de vocalistenprijs gewonnen.

Overige informatie
De zangeressen maken gebruik van draadloze microfoons, waardoor zij zonder belemmeringen kunnen zorgen voor een bruisende en bewegelijke show op het podium. Een optreden van het 'Dutch Palladium Orchestra' staat garant voor een wervelende show. Het orkest zorgt voor een stijlvolle avond!

Repertoire
'Dutch Palladium Orchestra' is gespecialiseerd in swing en big-band muziek uit de jaren '20 en '30. Daarbij kan gedacht worden aan muziek van: - Jimmy Lunceford - Duke Ellington - Fletcher Henderson - Benny Goodman - Casa Loma - McKinneys Cotton Pickers - Andrew Sister en vele anderen.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 3755,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x60 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.