EDSILIA ROMBLEY


1 2 
Een top-artieste met een prachtige stem die iedereen weet te raken!

Biografie
De zangcarrière van Rombley begon in 1995 als grap, toen ze met Gracia Gorré, Karima Lemghari en Susan Haps de R&B-groep Dignity vormde. De naam Dignity staat voor Dignified Individuals Giving New Insight To You. Een jaar later kwamen de singles 'Talk to Me' en 'Hold Me' op het verzamelalbum No sweat 1 te staan. In 1996 won Rombley de finale van de Soundmixshow met een imitatie van Oleta Adams (I Just Had to Hear Your Voice). In 1997 volgde internationale bekendheid dankzij de winst van de Europese Soundmixshow met hetzelfde nummer. Datzelfde jaar nam ze in opdracht van Douwe Egberts een voor deze firma exclusief geproduceerde cd 'Thuis' op met 12 Nederlandstalige nummers, verliet ze Dignity en verscheen haar eerste solosingle 'Baby It's You'. In 1998 behaalde Rombley de vierde plaats op het Eurovisiesongfestival (het beste resultaat sinds de winst van Teach-In in 1975) met het door Fluitsma & Van Tijn geschreven nummer 'Hemel en aarde'. Dit nummer bereikte bovendien de twaalfde plaats van de Top 40. Tijdens dit Eurovisiesongfestival won uiteindelijk de transseksueel Dana International met het lied Diva, dat wereldwijd een hit werd. In 2006 deed Rombley mee aan het RTL 4 televisieprogramma Dancing with the Stars, een danswedstrijd met bekende Nederlanders en professionele dansleraren. Ze danste samen met dans-coach Peter Bosveld, maar viel na de vierde show af. Kort daarna (juni 2006) kwam Rombleys Nederlandstalige single 'Dan ben ik van jou' uit, als voorloper van een geheel nieuw album met Nederlandse composities. Het nummer werd een bescheiden succes in de hitlijsten. Op 1 september 2006 trouwde Rombley in Amsterdam met Tjeerd Oosterhuis. In het najaar verscheen de single 'Eén keer meer dan jij', een ballad geschreven door Oosterhuis en Martin Gijzemijter. Ook was Rombley te horen op de single 'Vlinders van Dicecream', die in december 2006 binnenkwam in de Top 40. Begin 2007 plande Rombley een theatertour langs de Nederlandse theaters en stond het uitkomen van haar album voor de deur.

Overige informatie
Eurovisiesongfestival 2007: Op 16 december 2006 werd bekend dat Edsilia Rombley Nederland voor een tweede maal zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het festijn zou in mei 2007 plaatsvinden in de Finse hoofdstad Helsinki. Op 11 februari 2007 werd in het programma Mooi! Weer het Nationaal Songfestival het nummer 'Nooit meer zonder jou' als inzending gekozen. Rombley koos het nummer zelf, het publiek had hier geen invloed op en er werd ook geen televoting gehouden. Desondanks werd het Rombleys grootste hit sinds 'Hemel en aarde' uit 1998. Ook het uitgekomen album 'Meer dan ooit' werd een groot succes en bereikte de Top 10 van de Album Top 100. Tijdens de voorbereidingen op het songfestival maakte Rombley bekend haar inzending in het Engels te zullen zingen. De oorspronkelijke Nederlandse versie van 'Nooit meer zonder jou' werd vertaald waardoor de titel veranderde in 'On top of the world'. Ondertussen voorspelden de vele polls op het internet dat Nederland zich waarschijnlijk niet zou kunnen kwalificeren voor de finale, omdat het nummer wat ouderwets en burgerlijk aandeed. Rombley zelf zegt in een interview op 28 april dat 'als je wint, je veel mensen om je heen hebt, maar bij verliezen je vaak alleen staat'. Begin mei 2007 reisde Rombley af naar Helsinki, waar zij op 10 mei namens Nederland aantrad in de halve finale van het songfestival. Rombley gaf een goed optreden weg maar eindigde niet bij de eerste tien (21e plaats) en ging dus ook niet door naar de finale. Op de totale ranglijst kwam ze op een 35e plaats, van de 42 deelnemers. Ondanks dit teleurstellende resultaat wist zij het publiek twee dagen later tijdens de finale toch nog even te verrassen: samen met Paul de Leeuw reikte zij tijdens de puntentelling de Nederlandse 12 punten voor Turkije uit. Tijdens een interview zei Rombley dat ze had genoten van haar tweede songfestivaldeelname. Ze voegde hieraan wel toe dat ze het niet nog een keer zou willen doen.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 4300,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.