CIRCLE PERCUSSION


1 2 3 4 5 
Spectaculair Japans en Afrikaans slagwerk.

Biografie
Circle Percussion heeft zich in 25 jaar tijd ontwikkeld van een kamermuziekensemble naar een slagwerkgezelschap dat meester is in het combineren van diverse stijlen. De klassiek geschoolde musici van Circle Percussion hebben zich gespecialiseerd in Japans, Afrikaans en Westers slagwerk. Het swingende van Afrika en het spektakel uit Japan wordt gecombineerd met Westerse melodieën. Dit leidt tot een spectaculaire show waarmee Circle Percussion laat horen hoe gevarieerd verschillende klanken en ritmes kunnen zijn en hoe toepassing ervan resulteert in fijnzinnige, meeslepende muziek. Circle Percussion, opgericht in 1973, stond onder leiding van zakelijk en artistiek leider Gijsbert Zwart. Erwin Oudshoorn heeft deze taak overgenomen. Het gezelschap werd vernoemd naar het eerste stuk dat werd uitgevoerd, "Circles" van de Italiaanse componist Luciano Berio.

Persbericht
"Slagwerk is toch flink veel en hard getrommel?" Vergeet het maar! "DRUMTRACKS" percussion to the maxxx "Drumtracks" laat het publiek kennis maken met het speciale geluid van de marimba en vibrafoon in combinatie met het exotisch slagwerk. Zo zijn Afrikaanse trommels en Japanse taiko`s, naast de marimba`s en vibrafoons de instrumenten voor het avondvullend programma. Maar er valt nog veel meer te beleven! Bassen, akkoorden en melodieën gespeeld op xylofoons in diverse soorten en maten resulteren in een hechte bandsound. Niet alleen verrassend nieuw voor de liefhebber van puur ritmisch slagwerk maar ook voor de luisteraar die melodie zoekt in slagwerk. Circle Percussion speelt in "Drumtracks" fijnzinnige ballads naast swingende, catchy tunes en avontuurlijke stukken. Clubrituelen, humor en mateloze inzet maken "Drumtracks" tot een waarachtige show waarbij men musici ziet op de top van hun kunnen.

Bijzondere optredens
Inmiddels heeft Circle Percussion in diverse landen concerten gegeven in samenwerking met bekende musici als Martha Argerich, Keiko Abe, Bruno Maderna, Peter Schat, Katsuji Kondo en Steve Reich. Een ander hoogtepunt voor het ensemble bestond uit een ruim 5 weken durende tournee door Japan op uitnodiging van het "Tokio Summer Festival" (1987). In 1988 werd het gezelschap door het Nederlands Danstheater uitgenodigd deel te nemen de uitvoering van het, inmiddels zeer succesvolle, ballet "Kaguyahime" van de choreograaf Jiri Kylian. Tijdens de Extasia '97 (Japan) behoorde het ensemble tot de absolute hoogtepunten van de avond, door de uitvoering van "Drums of the World" en de samenwerking met het lokale Taiko trio: Honoo Daiko.

Behaalde prijzen
Het ensemble won in 1974 een belangrijke prijs tijdens het internationale Gaudeamus Concours.

Overige informatie
Circle Percussion speelt op origineel Japans instrumentarium. De trommels zijn gebouwd door de bekende Japanse trommelbouwer "Asano Taiko Company" te Fukudome Matto City, Ishikawa. De stijl is gebaseerd op die van de Japanse groepen Kodo en Ondekoza. Deze groepen hebben indertijd, nog geen 40 jaar geleden, een nieuwe stijl ontwikkeld. Het betreft een heel andere en meer spectaculaire stijl dan de traditionele Wadaiko stijl.

Repertoire
Het ensemble speelt, naar aanleiding van de succesvolle theaterconcerten als "Drums of the World", slagwerkstukken die garant staan voor een indrukwekkende act van swingende Afrikaanse muziek in combinatie met Japanse discipline. Concept ‘Kinetic Painting’ In samenwerking met Norman Perryman maakte Circle Percussion de zeer bijzondere voorstelling ‘Kinetic Painting’. Live muziektheater in combinatie met live geschilderde ‘kinetische’ beelden. Norman schildert op speciaal aangepaste overheadprojectoren en deze beelden worden direct groot op en achter de musici geprojecteerd op een groot projectiedoek. Zijn penselen dansen een zorgvuldig ingestudeerde choreografie die volledig op de muziek aansluit. Circle Percussion speelt uiteraard op haar indrukwekkende Japanse slagwerkinstrumentarium. Het resultaat is een adembenemende en spectaculaire voorstelling van beeldende kunst en Japans slagwerkgeweld.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 2140,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.