NEW ORLEANS DIXIE SKATERS (NODS)


1 2 
Een swingend jazzorkest dat garant staat voor een prima optreden.

Biografie
Bij wijze van grap werd er een groep geformeerd die wel eens even een nummertje zou spelen. De serieuze gevolgen van deze bevlieging hebben de leden van de Skaters zelf ook verrast. Muziek maken beviel hen beter dan verwacht en de toehoorders waren enthousiaster dan verwacht. Toen er in februari 1985 een optreden voor Omroep Brabant kwam, was de groep New Orleans Dixie Skaters officieel geboren. Daarna waren er verschillende optredens en werd er hard gewerkt aan de uitbreiding van het repertoire. Inmiddels is de band al ruim 20 jaar een bekende verschijning op jazzfestivals, in jazzclubs, bij recepties en andere festiviteiten.

Repertoire
Het repertoire van de Skaters omvat jazznummers uit de jaren twintig en dertig zoals die onder andere gespeeld zijn door Kid Ory, King Oliver en natuurlijk de grote gangmaker Louis Armstrong. De stijl waarin gespeeld wordt, kenmerkt zich door eigentijdse, vrij snelle vertolkingen en arrangementen van traditionele nummers op een strak en ouderwets akkoordenschema. Op de in 1996 verschenen cd `NODS on the rocks` zijn daar de nummers `Bill Baley` (track 3) en `Bei mir bist du schön` (track 6) goede voorbeelden van.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 855,-- (incl. btw), voor een optreden van 4x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
235 Kb  Black and Blue
234 Kb  Chinatown
235 Kb  Hey, look me over
235 Kb  Royal Garden Blues
235 Kb  Someday you'l be sorry

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.