FRENCH CONNECTION


1 2 3 
Akoestische swingende muziek met een vleugje nostalgie.

Biografie
Ruud Vleij: Ruud is geboren in Schiedam in 1965 en speelt contrabas en basgitaar. Hij is afgestudeerd in 1997 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij heeft les gehad van Hein van der Geyn (jazz) en van Roelof Meijer (klassiek). Ruud speelde in Major League en speelt nog steeds in het kwartet van Francien van Tuinen, Saxion V en sinds 2002 in French Connection. Melvin van Eldik: Melvin van Eldik, geboren op 14 juli 1954 te Surabaya, IndonesiŽ, is een veelzijdig muzikant. De eerste gitaarlessen kreeg hij van vader Bennie op zijn 11e jaar. (Verder autodidact). Buiten de "Connection" om is Melvin eind 2002 aan de voorbereidingen begonnen van "Cleaning Windows". Op de nationale gedichtendag 29 januari 2004 heeft Melvin, tijdens een poŽzieontbijt in schouwburg de Harmonie te Leeuwarden de 1e prijs gewonnen in een vertaalwedstrijd georganiseerd door de Leeuwarder Courant in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Leeuwarden. Hij heeft als beste een vertaling gemaakt van John Lennon's "Working ClassHero" in streektaal: "Un held ķt de Meenthe". Hij heeft als grap het nummer op single cd gezet. Eddie Mulder: Eddie is geboren in 1959 en speelt gitaar sinds zijn 7e jaar. Hij speelde mee op diverse cdís van nationale en internationale artiesten. Ook heeft hij veel opgetreden in binnen en buitenland. Zijn favoriete gitaristen zijn o.a. Steve Hillage, Roine Stolt en Julian Bream. Hij speelt sinds 1993 bij "French Connection" en ook al weer enige jaren bij "Flamborough Head". Van de laatste groep verschijnen regelmatig cdís en wordt er opgetreden in binnen en buitenland.

Overige informatie
Voor een groter publiek beschikt French Connection over een eigen installatie, waarmee het trio ook versterkt altijd verzorgd en verrassend compleet klinkt. French Connection: - speelt zowel instrumentaal als vocaal; - speelt met gepast volume; - is plezierig om naar te luisteren en op te dansen; - is een mobiel, akoestisch trio; - is ook met geluidsinstallatie en lichtapparatuur te boeken; - met meer dan 12 jaar bandverleden een geroutineerde act; - is flexibel in afspraken en optreden; - is geschikt voor bedrijfs- en privť feesten, tuinfeestjes, openingen van bedrijf of expositie, voor concerten; - is te boeken tot maximaal 4 uren; - speelde: voor radio en t.v., in het bijzijn van leden van de koninklijke familie, voor diverse directie-parties, in kerkjes, bedrijven, jazzclubs en festivals.

Repertoire
Het trio French Connection brengt muziek van de jaren dertig, veertig en vijftig op een originele en speelse wijze tot leven. Het afwisselende repertoire van vrolijke gipsy-jazz tot gevoelige ballads, van Latijns-Amerikaanse dansmuziek tot Franse chansons en van swingende jump & jive tot perfecte close-harmony-songs is geschikt voor een breed publiek.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 1280,-- (incl. btw), voor een optreden van 4x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
470 Kb  Fragment 2
473 Kb  Fragment 5
468 Kb  Fragment 4
469 Kb  Fragment 3
470 Kb  Fragment 6
471 Kb  Fragment 1

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.