MEDICAMENTO


1 2 3 4 5 6 7 
Spectaculaire, 10-koppige Batucada met zeer dansbare Ethnic Grooves.

Biografie
Bindende factor voor de oprichting van Medicamento free-style percussion vormde een grote liefde voor de rijke Afro-Braziliaanse muziekcultuur van de Samba, de Marcha, de Maracat en de Samba-Reggae. Maar ook invloeden uit Reggae, Trance, Hiphop, Jungle en Drum & Bass bepaalden al snel het geluid van deze 10 tot 15 koppige Batucada (slagwerkgroep). Ondubbelzinnig stelt Medicamento zich tot doel haar publiek te bezweren met zeer dansbare, organische Ethnic Grooves, gespeeld op slagwerkinstrumenten van zeer uiteenlopend formaat en karakter. Aangevuld met een free-style danseres werden de swingende geluiden van dit beweeglijke ensmeble voor het eerst naar buiten gebracht in 1995. Hierna is de ontwikkeling van Medicamento in een stroomversnelling geraakt en is deze top-formatie niet meer weg te denken van de Nederlandse podia.

Bijzondere optredens
Op zondag 3 maart 2002 trad Medicamento op tijdens het Future Festival 2002, georganiseerd door de Partij van de Arbeid in popcentrum 013 in Tilburg. Er werden verder optredens verzorgd door The Hill, Amuze, Pater Moeskroen, Sena en Brainpower.

Referenties
Medicamento trad o.a. op bij Festival Mundial, Tilburg (1996, 1997, 1999 en als hoofdact in 2000), Lowlands-Festival 1997, Afsluiting alter8 tour in samenwerking met Krezip, TV-optreden met Zuco 103 (winnaar Heineken Crossover Award) en Airto Moreira. Uitverkochte concerten in Noorderligt en 013 (Tilburg), Paradiso van slag (Amsterdam), Heineken Night Live Festival in Ahoy (Rotterdam). Ook speelde Medicamento bij Jack Spijkerman (VARA-TV) en Barend & van Dorp (RTL4-TV), op Theaterfestival Boulevard ('s-Hertogenbosch) en het Nederlands Filmfestival (Utrecht). Diverse festivals in Nederland, zoals Jazz in Duketown ('s-Hertogenbosch), De Amsterdamse Uitmarkt, Dias Latinos (Amersfoort), Oerol 1998, Stranger Than Paranoia 1997, Nacht van de PoŽzie (Vredenburg-Utrecht) en het Zomerparkfeest (Venlo). Verder officiŽle openingen van b.v. het NAC-stadion (Breda), het GelredŰme (Arnhem), de Erasmusbrug (Rotterdam) en het Twente-Stadion (Enschede). Ook in het buitenland is Medicamento een graag geziene gast, zoals op Popkomm 2000, KŲln (Duitsland), Sambaco Festival 1999, Coburg (Duitsland), Theaterfestival In de Piste, Neerpelt (BelgiŽ), Marthare Festival, Nairobi (Kenia) en Festival Les Nuits Atipique, Koudougou (Burkina Faso).

Overige informatie
Medicamento bestaat sinds 2002 ook in een uitgebreide versie. Het geluid van de band is gebaseerd op percussie, maar er wordt ook gebruik gemaakt van zang, gitaar, toetsen en een DJ die voor verrassende effecten zorgt. Op deze gevarieerde, muzikale deken liggen de sterke vocalen van Ibernice MacBean en Wayne Moen. De muzikale horizon is bovendien verbreed. Naast Afro-Braziliaanse ritmes brengt de band aanstekelijke soul en funky dance-grooves. Daarmee heeft een enthousiast publiek in Paradiso Amsterdam en 013 Tilburg al kennis kunnen maken. Gastbijdragen daarop worden geleverd door DJ Git-Hyper, de Wu Tang-clan rappers Cilvaringz en Barrakjudah, Reggae-zangers Pieter Both en Bram Wouters (Beef) en de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira (Zuco 103). Medicamento heeft inmiddels voor een uitbundig publiek opgetreden in Duitsland, Kenia en Burkina Faso.

Repertoire
Zuid-Amerikaanse ritmes en Braziliaanse klanken. Maar ook reggae, trance, hiphop en drum & bass. Geen andere groep is zo goed in staat om deze stijlen bij elkaar te voegen als Medicamento. Medicamento geeft kortom een nieuwe betekenis aan percussiemuziek.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 3125,-- (incl. btw), voor een optreden van 3x15 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
469 Kb  Alegria geral
445 Kb  De cor anil
466 Kb  Potpourri
476 Kb  Samba Batucada

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.