BIBI MAIZOON


Vrolijke en melancholische muziek uit alle werelddelen.

Biografie
In 1993 vormden ze Bibi Maizoon. Geert heeft met succes het conservatorium doorlopen en heeft in diverse groepen met uiteenlopen muzieksoorten gespeeld: Keltische muziek in Pegasus en folkrockgroep Deirdre, Mexicaans in Mexico Lindo en Serenata Mexicana, balkanmuziek in Hajra en Turkse muziek in het Dilaver Goktas Trio. Zijn broer Jos Hoes studeerde in 1978 af als journalist, werkte daarna zeven jaren als grafisch vormgever en werd in de loop van die tijd steeds meer een musicus. Als zodanig is hij autodidact. Hij richtte in 1977 de muziekgroep Rapalje, in 1984 de blazersgroep Toeten Noch Blazen en in 1985 de latinband Kuifje in Zuid-Amerika op, waarin hij zelf speelde en waarvoor hij veel muziek schreef. Hij bespeelt verscheidene muziekinstrumenten, zoals alt- en sopraansaxofoon, klarinet, accordeon, snaarinstrumenten, toetsen en percussie. Sinds 1994 vormt hij met zijn broer het wereldmuziekduo Bibi Maizoon. Ook Jos speelde in diverse groepen waaronder zijn 'Kuifje in Zuid-Amerika' en 'Rapalje' en is altijd met succes in de weer geweest met diverse instrumenten en muziekstijlen. Beiden zijn ook actief als componist, hebben veel gereisd over de wereld en samen brengen ze nu feestelijke en melancholische muziek uit alle werelddelen onder de naam Bibi Maizoon.

Overige informatie
De mogelijkheid bestaat om het duo op verzoek uit te breiden met een contrabassist. Als solist is Geert Hoes ook in te huren met zijn sfeervol gitaarprogramma "Zes Snaren Dansen" (niet ambulant). Indien gewenst, kan hij dit programma afwisselen met korte sets op viool en panfluit (wel ambulant).

Repertoire
Muziektaal is universeel, grenzen zijn er niet. Daarom speelt Bibi Maizoon feestelijke en melancholische muziek uit alle windstreken. Het duo speelt zowel traditionele muziek als eigen gecomponeerde `wereldmuziek`. Dit alles gearrangeerd voor accordeon en viool/panfluit. Het repertoire varieert van Argentijnse tango, Franse wals, Ierse reel tot Mexicaanse polka, Roemeense hora, Chinese dans en Italiaanse tarantella. Solistisch bedient Geert Hoes zich van stijlvolle klassieke luistermuziek.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 275,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
722 Kb  danza
666 Kb  lento sirba
439 Kb  tango wals

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.