MAZZELTOV


1 2 3 
Een eigenzinnige mix van klezmer met jazz, swing en balkan.

Biografie
Mazzeltov's huidige bezetting bestaat sinds 1995. Mazzeltov trad in diverse radio- en televisieprogramma's op en heeft inmiddels al vele CD's op zijn naam staan. In 1995/1996 werkte Mazzeltov mee aan de televisie serie 'Lekker Briesje' van de KRO. In maart 1996 presenteerde Mazzeltov haar eerste CD getiteld 'Glik' (jiddisj voor geluk). Het is een CD vol liefdesliederen en feestelijke muziek die tesamen het decor vormen van een jiddisje bruiloft. In 1998 werd de tweede CD gepresenteerd: MisjMasj (een ratjetoe). In 1999/2000 volgde de theatertournee met dezelfde titel. In 2001 presenteert Mazzeltov haar nieuwe theaterprogramma en CD 'Sores en Gein'. Mazzeltov trad op in diverse radio en televisieprogramma's: Radio en TV Gelderland, Lekker Briesje (KRO) De Rode Draad (EO), Radio Uit (NPS) Radio West, Weekend Cafť (AVRO), C-Majeur (NCRV), De Ochtenden (AVRO) Concert Radio. Sinds maart 2002 is Rolinha Kross het boegbeeld van Mazzeltov. Zij zong o.a. in de musical 'You're the top' en werkte samen met Ramses Shaffy, Willem Nijholt en Manuela Kemp. Acteur en verteller Job van Gorkum zorgt met zijn speelse vertel-elementen dat de muzikale sores en gein van Mazzeltov een extra dimensie krijgen. De rode draad van Tsores & Cheyn wordt zichtbaar gemaakt in sfeerbeelden op het podium. Allerlei attributen verbeelden de hoogte- en dieptepunten die ieder mens meemaakt. Van de wieg tot het graf, sores en gein volgen je levenslang....

Recensies
-Apeldoornse Courant: "Met 'Glik' levert de groep haar eerste serieuze visitekaartje af." -De Gelderlander: "Mazzeltov, een van de weinige professionele klezmerbands die Nederland rijk is. Zelfs de meest evenwichtige mensen hebben moeite om hun emoties in toom te houden bij het horen van deze klezmermuziek." - Alkmaarse Courant: "Mazzeltov trekt de joodse cultuur naar een hoger plan. Er werd pittig en vooral ook virtuoos gemusiceerd. Met een beetje mazzel ligt er voor dit ensemble een veelbelovende carriŤre in het verschiet." - Nijmeegse Stadskrant: "De klezmergroep Mazzeltov weet boeiend met de jazz-invloeden om te gaan en staat met jazz-zangeres Talitha Nawijn ook vocaal sterk." - Nieuw IsraŽlitisch weekblad: "Een van de weinige professionele klezmerbands in Nederland is Mazzeltov. Mazzeltov gaf een spetterend en meeslepend optreden. Het publiek kon nauwelijks blijven zitten, er werd geklapt en gedanst. - Zwolse Courant: "Een vrolijke band die alle kanten uit kan." - Zutphense Courant: "Mazzeltov speelde het dak eraf in Zutphen. Het publiek ontving hun meeslepende klezmermuziek vol enthousiasme." - Paul de Leeuw, tijdens het Boekenbal: "Kunnen jullie ook 'Hallelujah' Spelen?"

Overige informatie
De Klezmerband Mazzeltov heeft in korte tijd de Nederlandse podia veroverd en krijgt continue lovende recensies in de pers. Zes mannen en vrouwen spelen samen in de volgende bezetting: viool, klarinet, accordeon, gitaar, contrabas, ud en zang. Mazzeltov brengt in zijn nieuwste programma ontroerende liederen en vrolijke melodieŽn ten gehore. Een veelheid aan muzikale stijlen passeert de revue. Klezmerklanken en jiddische liederen, zigeuner- en balkanmuziek, jazzy ritmes en sefardische (Zuid Europees-joodse) melodieŽn vloeien in dit theaterconcert harmonisch samen. Mazzeltov laat horen dat joodse volksmuziek verrassend veelkleurig is en heel eigentijds kan klinken. Sores en gein, passie en pijn. Het zijn al eeuwenlang dŤ bronnen van muziek. Als er voor vreugde of verdriet geen woorden zijn, kun je je gevoel nog altijd uitdrukken in muziek. In Joodse liederen wordt veelvuldig gezongen over sores en gein - oorspronkelijk Hebreeuwse woorden die in het Nederlands terecht zijn gekomen. Klezmer is de meeslepende muziek van Joden uit Oost-Europa en bevat eveneens deze beide kanten van het leven.

Repertoire
Klezmer, balkan, zigeunermuziek, zigeunerjazz, jiddisch theater, tango, Hongaars, Roemeens, Russisch, Oekrains.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 730,-- (incl. btw), voor een optreden van 4x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
538 Kb  Tsjirik
506 Kb  awek awek
546 Kb  milnfoenmajnharts
515 Kb  245_niskabanja

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.