GINO POLITI


Perfecte balans tussen ballades en up-tempo Italiaanse passie.

Biografie
Gino Politi is geboren en getogen in Palermo, SiciliŽ - ItaliŽ. Al op 10-jarige leeftijd trad hij regelmatig op als zanger van het Italiaanse lied. Na het verslijten van talloze violen en cello's op het conservatorium kwam hij er achter dat zijn gevoel meer in de popmuziek lag. Na zijn halve conservatoriumopleiding begon hij zijn eigen orkest waarmee hij in ItaliŽ veel succes oogstte. Met deze groep werd hij in 1979 als vreemde Italiaan de Nederlandse grens binnengelaten. Hier besloot hij zijn muzikale carriŤre voort te zetten. In de eerste instantie als instrumentalist, maar al snel werd duidelijk dat zijn stem zijn grootste troef was. Na een finaleplaats in de Soundmixshow dongen verschillende platenmaatschappijen naar zijn gunsten, maar uiteindelijk ontdekte DINO / RPC Entertainment dat Gino's een goede zanger was. En.... pats: Via La Mamma! was een feit. Meer dan 25000 verkochte Cd's. Maar liefst 28 weken in de top 100. De grootste zomerhit van 1997. Zijn singles 'Piccola e Fragile', 'Bella Africana' en 'Bella e Fantastica' waren terug te vinden in zo goed als alle hit- en tipparades. Zijn verzamel-cd 'Ancora' werd meteen CD van de week bij verschillende Nationale Radiozenders.

Bijzondere optredens
Gino Politi is door de jaren heen uitgegroeid tot een vaste gast bij menig feest en vele shows op televisie. Hieronder staat in willekeurige volgorde een overzicht van optredens die Gino mocht verzorgen bij een aantal feesten en shows. - Zoals gezegd was Gino te gast bij een groot aantal televisie programma's. Gino stond onder andere bij de Staatsloterij Show, Nederland-Muziekland, de 5 uur Show, KoffieTijd, Let's Make Muzic en Veronica Life, - Gino scoorde de mega-hit: "Viva La Mamma" (maar liefst 28 weken in de top 100), - Maar ook "Piccola e Fragile", "Bella Africana" en "Ancora" kwamen uit de muziekale koker van Gino, - Gino zong de sterren van de hemel tijdens de Vierdaagse van Nijmegen in 1997. Onder begeleiding van een 36-koppig orkest trad hij op voor ruim 10.000 mensen, - Gino werkt samen met een aantal grote entertainment organisaties. Zo werkt hij al sinds 1987 samen met de Arjan van Dijk Groep, - Een monsterklus verrichtte hij in 1996 toen hij in vier dagen tijd ruim 31 optredens gaf langs de routes van de Vierdaagse van Nijmegen. De single "Bella e Fantastica" werd unaniem bekroond tot dť tune van de Vierdaagse(!), - In 1998 trad Gino op voor de Nederlandse strijdkrachten in Villafranca (ItaliŽ), - In 1999 deed Gino een duet met Henk Poort en Lori Spee bij de KLM/ Alitalia, - Iedereen kent Paolo Conte en Gino stond in 1995 bij deze wereldzanger in het voorprogramma, - In het veelbewogen jaar 1999 deed Gino Berlijn aan en trad op voor Lea Rabin ter gelegenheid van het Chaim Hospital in IsraŽl, - Gino heeft de wereld gezien met optredens in onder andere ItaliŽ, BelgiŽ, Spanje, Engeland, Duitsland, Polen en Frankrijk, - In de zomer van 2001 heeft Gino op verzoek van SONY M/M twee Nederlandstalige nummers opgenomen die inmiddels zijn uitgebracht op de dubbel-cd "De Beste Kroegenhits Van De Eeuw" nummer 3, - Het mooie "Ciao Cara Angela" kwam in 2003 uit, - In 2003 zingt Gino wederom als geen ander op het grote tennistoernooi 'Ordina Open' te Rosmalen

Repertoire
Gino Politi, een zanger die bezeten is van zijn vak en daar dagelijks mee bezig is. Met zijn fantastische stem en niet te vergeten zijn bijzonder sympathieke uitstraling heeft hij de perfecte balans tussen romantische ballades en up-tempo Italiaanse passie: van Ramazotti tot Pavarotti.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 915,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x40 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.