GROOVE FOUNDATION


Gespecialiseerd in een lekkere mix van funk, soul & jazzdance!

Biografie
Groove Foundation heeft vanaf het ontstaan van de band in 1994 de nodige soul/funk- en feestliefhebbers bereikt. Met covers van o.a. Tower of Power, Lois Lane, Aretha Franklin en Incognito weten ze kwaliteitsmuziek te combineren met wat zij noemen "party-uitstraling". Groove Foundation bestaat uit 10 muzikanten die in regionaal bekende en minder bekende bands hun ervaring hebben opgedaan. In een wat kleinere bezetting zijn ze enkele jaren geleden begonnen met het spelen van instrumentale nummers van o.a. David Sanborn, Maceo Parker en Spyro Gyra. De bandleden raakten al snel op elkaar ingespeeld en na een klein jaar kon de volgende stap worden gezet: Groove Foundation uitbreiden met zangeressen. Binnen enkele maanden werden Brigit Degener en Willemijn Verkaik het "gezicht" van Groove Foundation. Inmiddels heeft Willemijn haar plaats afgestaan aan Cindy Stevens en is de front-line versterkt met saxofoniste/zangeres Genieke Hertoghs. Met de stemmen van Brigit, Cindy en Genieke werd het mogelijk om nummers van vocale bands (o.a. TLC, En Vogue, Spice Girls) te spelen. Ook de uitbreiding van de blazerssectie naar 3 personen komt het bandgeluid ten goede. De ritmesectie is een eenheid geworden en vormt niet alleen de solide "foundation" maar is ook voor een overgroot deel verantwoordelijk voor de "groove".

Repertoire
De ingrediŽnten van het groove-virus zijn een lekkere mix van funk, soul en jazz-dance van artiesten als Aretha Franklin, The Jacksons, Chaka Khan, Jamiroquai en Anastacia. Deze mix wordt op de speciale manier ŗ la Groove Foundation gekruid, wat resulteert in een aanstekelijke sound.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 1135,-- (incl. btw), voor een optreden van 3x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
294 Kb  Ease on down
296 Kb  People

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.