FOUR WHEEL DRIVE


Een bluegrassband met jazz,dixie,swing en bop in frisse nieuwe jasjes.

Biografie
De formatie Four Wheel Drive is begonnen als muzikaal onderdeel van de succesvolle productie 'Vuur in de sneeuw' van het Ro-Theater, die in het najaar van 1987 in alle grote Nederlandse theaters te zien is geweest. De groep heeft in die periode de nodige aandacht gekregen en is in de jaren daarna bekend geworden als een kwaliteitsband die een wat minder bekend product met allure en overtuiging weet te presenteren aan een breed publiek in binnen- en buitenland. Verder mag 4WD zich verheugen in de interesse van radio en televisie. Zo heeft de groep gewerkt voor de VARA (B&W Media Café), RTL4 ('World Press Foto Gala' en 'Love Letters'), de KRO ('Markant' en een impressie van de Vierdaagsefeesten) en is zij geregeld te gast bij verschillende radioprogramma's o.a. 'Coulissen' (Tros), 'Country Time' (KRO), en 'Geen Tijd' (VARA). De groep heeft daarnaast ook meegewerkt aan verschillende reclameprojecten.

Bijzondere optredens
De ervaring heeft geleerd dat de muziek zeer geschikt is voor een breed en internationaal publiek. Four Wheel Drive heeft de afgelopen jaren dan ook veel gewerkt voor grote, internationaal opererende bedrijven (Ahold, Schiphol Airport, Daimler-Benz/Chrysler, Renault, ING en AKZO), vervoersmaatschappijen (KLM en Canadian Airways), pretparken (De Efteling en De Flevohof), vermaaks- en ontspanningscentra (Holland Casino's en Center Parcs) en beurzen (bijvoorbeeld vakantie- en huishoudbeurzen).

Overige informatie
Het bijzondere karakter van de muziek maakt de groep ook geschikt voor thema-avonden, introductiedagen, bedrijfs- en personeelsfeesten, restaurants en (lunch)concerten.

Repertoire
Four Wheel Drive speelt bluegrass, misschien de meest pure vorm van countrymuziek. Deze muziekstijl wordt gekenmerkt door het ritmische en soms virtuoze samenspel van banjo, viool, mandoline, gitaar en bas en de expressieve manier van zingen. De groep wisselt typisch bluegrass-materiaal af met 'ballads' en folksongs, country uit de jaren vijftig, bewerkt materiaal van bijvoorbeeld The Everly Brothers en John Fogerty, een paar gospels en het nodige instrumentale vuurwerk. De muziek van Four Wheel Drive is door de repertoirekeuze, het stuwende ritme en de goed in het gehoor liggende 'harmonies' zeer herkenbaar en toegankelijk. Invloeden: Lester Flatt, Earl Scruggs, Larry Sparks, Nashville Bluegrass Band, Kenny Baker, Hot Rize and the Trailblazers, Alison Krauss, Nickel Creek, Beatles, Bob Dylan, Peter Rowan, Tom T Hall, Cliff Richards, Baron Von Münchausen, André Rieu, Monty Python, Bobby Hicks, Comedian Harmonists, Osborne Bros, Tony Rice, Charles Dickens, Arthur Schopenhauer, Old Time Music - our parents and children and ... Tommy Jarrell.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 1095,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.