ANITA MEYER


1 2 3 4 
De populairste zangeres van de jaren 80 & 90!

Biografie
Als zangeres treedt Anita Meyer voor het eerst op in 1976 bij de groep Rainbow Train van Hans Vermeulen met het lied 'The alternative way'. De single belandt in zeer korte tijd op nummer 1 in de Nederlandse hitparades. De naam van Anita Meyer is gevestigd. Anita Meyer maakte al snel de overstap naar platenmaatschappij Ariola waar ze een zeer succesvolle samenwerking aangaat met componist Piet Souer en producer Martin Duiser. Met 'Why tell me why' haalt ze opnieuw de top van de hitparade. Zeven weken staat de single op nummer 1. Het is in Nederland de best verkochte single van 1981. Dat jaar zet het succes door met de hit 'They don't play our lovesong anymore'. In 1982 verschijnt 'Past, Present and Future'. 'Idaho' en 'The one that you love' worden single-hits. Een jaar later begint Anita Meyer's samenwerking met haar plaats- en labelgenoot Lee Towers. Ze zingen het duet 'Just a little bit in love'. De samenwerking leidt in 1986 tot de hits 'Run to me' en 'We've got tonight'. Anita Meyer treedt op tijdens Lee Towers' concertreeks in Ahoy. Twee jaar later waagt Anita Meyer, als eerste zangeres ooit, zelf de stap. Twee avonden Ahoy. Ze verkopen in korte tijd uit. Eind 1989 verkoopt ze Ahoy drie avonden uit. Het succes zet zich moeiteloos voort in de jaren negentig. In 1993 neemt ze met 'Het spijt me' voor het eerst een Nederlandstalige single op, later gevolgd door het album 'Dichter Bij Elkaar'. In 2006 duikt ze op in de musicalwereld. In mei zingt ze in de serie Musicals in Ahoy. In het najaar van 2006 en in 2007 is ze Grizabella in de Joop van den Ende productie van Cats. Bekende filmhits vertolkt ze in 2008 in de reeks Hollywood In Concert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In 2009 zet ze een nieuwe stap in haar carrière. Begeleid door het Metropole Orkest neemt Anita Meyer het album 'Tears Go By' op met klassieke popsongs uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Op 13 november 2009 was het album live te horen bij Radio 5 en in december 2009 te zien bij omroep Max.

Behaalde prijzen
Anita Meyer heeft in haar carrière drie Edisons, een Gouden Harp en een Zilveren Harp toegekend gekregen. In 2001 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 5385,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.