GEORGE BAKER


1 2 3 
Al jarenlang één van Nederland's top entertainers.

Biografie
Toen in het sombere oorlogsjaar 1944, en wel op 8 december, een kleine baby genaamd Hans Bouwens, in een ziekenhuis in Hoorn zijn eerste kreetje slaakte, bevroede niemand dat hier eens de wereld vermaarde zanger, componist, tekstschrijver en platenproducer George Baker uit zou groeien. Toch kwam zijn muzikaliteit snel boven drijven, toen hij, overigens met grote tegenzin, naar de zondagsschool moest van zijn moeder. In 1957, George Baker was toen 13 jaar geworden, verhuisde hij met z'n ouders van Hoorn naar de Zaanstreek. Al snel richtte hij op school een bandje op, genaamd 'The Jokers', die toen hij op 14-jarige leeftijd de school verliet, omgebouwd werd tot een echte rock and roll band, compleet met elektrische gitaren, versterkers en vetkuiven. Op 23 jarige leeftijd en inmiddels getrouwd, solliciteerde hij als zanger bij de plaatselijke beroemde band 'Soul Invention'. In die tijd ontdekte hij bij zichzelf het talent om liedjes te schrijven. En toen de band in 1969, bij het toenmalige platenlabel Negram, een geslaagde auditie deed werden er onder leiding van producer Richard Dubois een drietal composities van zijn hand opgenomen. Waaronder het nu legendarische 'Little Green Bag', de eerste hit van de band, die inmiddels was omgedoopt tot George Baker Selection. Het bleek al snel dat de band er in de persoon van George Baker, een zanger en songwriter van groot formaat in huis had, want hits volgden in hoog tempo, met als hoogtepunt de in 1975 verschenen single 'Una Paloma Blanca'. Vele jaren later, nadat de band uit elkaar gevallen was, besloot hij zich definitief te richten op een solo-carrière.

Behaalde prijzen
Onderscheidingen Nederland: drie Harpoentjes Conamus, een zilveren Harp Conamus, een gouden Harp Conamus, Exportprijs 1976. Onderscheidingen buitenland: bronzen Leeuw Radio Luxemburg, Europa Welle Bild am Sontag, Die schonste melodie der letzte 30 jaar. Onderscheidingen USA: Listner choice award 1976 USA WHNS, Most outstanding country song 1975, Paloma Blanca ASCAP. Totaal goud en platina: 30 stuks!

Overige informatie
Optreden 1 x 30 minuten (met orkestband) met daarin alle grote successen van de George Baker Selection.

Repertoire
'Little Green Bag', 'Una Paloma Blanca', 'Santa Lucia by Night' .. en vele andere bekende hits.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 3810,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.