PIET VEERMAN


Ongekend populair en geliefd bij het jonge en oudere publiek.

Biografie
Piet Veerman (Volendam, 1 maart 1943) is ooit als 12-jarige met gitaar spelen begon, omdat zijn buurjongetje dat ook deed. Hij begon in het hobby-bandje The Everly Kosters, en werd bekend met de groep The Cats. Vanaf de monsterhit Lea (1968) zong Piet Veerman de meeste lead vocals in op de singles in plaats van Cees Veerman (geen familie). Zijn unieke stem en gevoel zorgen voor een combinatie die bijna niemand onberoerd laat. Ook zijn er heel wat eigen composities en teksten die Piet aan het vinyl heeft toevertrouwd, zoals Country Woman, Dreams, Lonely Walk, Trying to Explain, A Letter, Second Pair of Eyes, Rosie, A hard way of living, Let’s Dance en Where I’ve Been Wrong. Met The Cats toert Piet over de hele wereld en het succes overtreft hun stoutste dromen. Tijdens zijn Cats-periode in 1975 maakt Piet Veerman zijn eerste soloplaat. ‘Rollin On A River’ is een prachtig gevarieerd album. De gelijknamige titelsong wordt op single uitgebracht en behaalt een Top 10 notering, wanneer de elpee een aantal jaren later op cd wordt gezet behaalt deze de gouden status. In 1980 komt platenmaatschappij Arcade met het verzoek om een elpee te maken met uitsluitend Countryklassiekers. De samenstelling van deze plaat mag door Piet zelf worden gedaan. Het resultaat heet "Back to You" en wederom gaan er meer dan 50.000 exemplaren over de toonbank. In 1985 zet Piet definitief een punt achter The Cats vanwege grote problemen aan zijn stembanden - met bijna fatale afloop - welke hij had opgelopen tijdens de laatste ‘Flying high’ tour. Het wordt even stil rond de solist maar in 1987 laat Piet weer van zich horen. Met "Sailing Home" verrast hij vriend en vijand en de single haalt de eerste plaats in de Top 40 en blijft daar rotsvast vijf weken op staan. De elpee "Piet Veerman" die daarop volgt is in recordtijd platina. Als even later de cd uitkomt, worden er nogmaals 100.000 stuks verkocht, dus dat betekent dubbel platina. Ook in het buurland België wordt de hoogste eer gehaald en daar stond de single ook vijf weken op nummer 1. Na dit enorme succes worden er onder het label CBS nog negen soloalbums uitgebracht waarvan er vier bekroond worden met platina. In 1995 wordt er van platenmaatschappij gewisseld en onder Arcade maakt Piet "Dreams To Remember" en "Mi vida". Met de circa 80 favoriete highlights op deze solo-albums, heeft Piet een goud gerand visitekaartje afgegeven, waarmee hij laat horen waartoe een stem met zijn combinatie van kleur, techniek en gevoel in staat is. Niet voor niets werd Piet in 1987 door het tijdschrift Playboy uitgeroepen tot ‘Godfather van de Palingsound’. Piet Veerman zit nu bijna 40 jaar in het vak en is nog steeds ongekend populair en staat elke week nog wel eens ergens in Nederland op de bühne. Het bloed kruipt namelijk waar het niet gaan kan. Met The Cats en als soloartiest heeft hij eigenlijk alles bereikt wat een muzikant zich kan wensen en kan er worden teruggekeken op een briljante carrière.

Overige informatie
In Volendam, waar veel mensen een bijnaam hebben, staat Veerman bekend als de Koster. Deze bijnaam heeft Piet te danken aan zijn moeder - Marie van de koster - omdat haar vader (Crelis Steur) als bijbaan koster was in de Vincentiuskerk.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 3985,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.