LEE TOWERS


1 2 3 4 
Van Rotterdamse zakenman tot ras-entertainer!

Biografie
Het was in 1975 dat Willem Duys hem in zijn legendarische programma aankondigde als 'de zingende kraanmachinist', een optreden dat ervoor zorgde dat de Rotterdammer ontdekt werd. Trad hij eerst nog op in het 'nightclub-circuit', al snel lagen de grote podia op hem te wachten. In 1980 achtte hij de tijd rijp voor een spetterende avond "Towers" in De Doelen in zijn thuishaven Rotterdam. Na Rotterdam bezong hij het grootste sterrenpodium dat Nederland rijk is: Carré. Het kon niet meer stuk. Er volgden shows met grote balletten (Penny de Jager) en de beroemde backing vocals group 'Jody's singers' en met zijn 'Gala of The Year' in Ahoy zette hij de trend voor een jarenlange traditie. Lee: ‘Wellicht is mijn geheim dat ik dicht bij de mensen sta. Daardoor voel ik als geen ander waar men op een gegeven moment behoefte aan heeft.’ Behalve artiest is Lee dan ook al jaren ‘goodwill ambassador’ van de in de genezing van kanker gespecialiseerde Daniël de Hoed kliniek en het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en nam hij diverse cd’s op ten bate van UNICEF.

Behaalde prijzen
- 1980: Edison - 1983: Veronica Award / het Gouden Hart van Rotterdam - 1984: Veronica Award - 1985: Promotieprijs van de Gemeente Rotterdam - 1986: Edison voor zijn album ‘Say Hello’ album / de Philips Story Award. - 1994: Koninklijk onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau - 1995: Onderscheiding uit Amerika met Elvis' Graceland Award waarmee hij zich "one of the Kingsmen" mag noemen - 2000: 20 oktober tijdens eerste Gala avond in Ahoy' opnieuw Koninklijk onderscheiden, nu als 'Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw' - 2000: 24 oktober tijdens vijftigste en laatste Gala avond in Ahoy' verrast met eigen borstbeeld. Vervaardigd door Kees Verkade, aangeboden door de 'Vrienden van Leen' - 2002: 8 april Lee Towers ontvangt uit handen van René Mioch de "Master Award 2002", voor de beste Nederlandse DVD Muziekproductie (Nationaal) van 2001 (andere genomineerden waren: Anouk, Boudewijn de Groot, Golden Earing, K-otic). - 2003: 30 december Lee Towers ontvangt uit handen van de burgermeester van Rotterdam een gouden cd voor "My port of Rotterdam"

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 6360,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.