DAN LEFAY


1 2 3 4 
Close-up magician, corporate infotainer, presentator en gastspreker.

Biografie
Dan LeFay (echte naam Dennis Velberg, geboren te Den Haag in 1965) is een illusionist en presentator. Men omschrijft hem als: creatief, muzikaal, gedreven, charmant, associatief. Voordat hij van zijn passie zijn beroep maakte werkte hij 9 jaar als fysiotherapeut in een praktijk. Hij werd in 1995 Nederlands kampioen goochelen en vanaf dat moment verdeelde hij zijn aandacht tussen werken als therapeut en optreden als entertainer. Het duurde uiteindelijk tot 1999 voordat hij het begrip magisch infotainment voor zichzelf formuleerde. Nu kon hij mensen zowel entertainen als iets belangrijks vertellen. Tot zijn plezier werd die stijl gretig door het bedrijfsleven opgepikt. Door de jaren heen heeft hij zich bezig gehouden met muziek, literatuur, filosofie en psychosomatiek, onderwerpen die hij speels terugbrengt in zijn lezingen.

Bijzondere optredens
Hij heeft opgetreden in China, Zuid Korea, Thailand, MaleisiŽ, de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland en BelgiŽ. Met de act Salon Magic heeft Dan onder andere opgetreden in het prestigieuze Magic Castle in Hollywood, en voor de Chinese regering in Beijing.

Behaalde prijzen
Hij is tweevoudig Nederlands kampioen close-up magic (1995, 2002).

Referenties
Onder meer Microsoft, RABO bank, Ernst & Young, Unilever, Martinair, Amnesty International, Electrolux, Fortis, VU Amsterdam en KPN gingen u voor.

Overige informatie
Dan Lefay is ook te boeken met psychologe Karin Boon. Voor feesten en recepties, vakbeurzen en tentoonstellingen, privť en zakelijk, in elke situatie is Dan LeFay een smaakmaker waar nog lang over zal worden nagepraat. Lezingen: Het bedrijfsleven is altijd op zoek naar bijzondere en originele gastsprekers. En er zijn talloze inhoudelijke professionals te boeken. Slechts weinig daarvan hebben ook een vorm die prikkelt en entertaint. Dan LeFay ontwikkelde vanaf 2001 een aantal lezingen waarin hij een fascinerende inhoud presenteert in verbazingwekkend unieke vorm; magisch infotainment. Honderden netwerkdagen, teambuilding sessies, reorganisaties, product presentaties, kick-offs en diploma uitreikingen zijn al door Dan ondersteund. Dan LeFay geeft motiverende presentaties boordevol eyeopeners met een vleugje illusionisme. - MagiŽr van toen, manager van nu: Een interactieve lezing - Voorkom stress - let op de taal van uw lichaam - Geld moet rollen - Innovatie, magie... of voor iedereen haalbaar? - Naar een gezond groeiend bedrijf - Zuiver zien, mogelijkheid of illusie - Good to Great Dan LeFay is tevens een veelgevraagde gastspreker op goochelcongressen. Trainingen: Dan LeFay en Karin Boon zetten hun gezamenlijke kennis en ervaring in om trainingen aan uw team te geven die aanvoelen als een warme douche maar werken als een frisse duik. In deze trainingen staat het individu centraal. - Empatisch leidinggeven. In de schoenen van een ander: Een dagdeel durende training waarin we u laten voelen wat empathie is, en waarin u leert kijken door de ogen en staan in de schoenen van de ander. - Happiness. De gelukkige mens, regel of uitzondering? Tijdens een dagdeel gaan ze interactief aan de slag met alle aspecten van geluk en tevredenheid. Is het glas voor u halfvol? Dagvoorzitterschap: Een prettige dagvoorzitter is de katalysator voor uw bedrijfsevenement. Hij zorgt er onder andere voor dat alle onderdelen op een vlotte manier verbonden worden. Dan LeFay is in staat om met groot improviserend vermogen en zijn magische metaforen een rode draad te vlechten tussen de verschillende presentaties. Met zijn illusies zet Dan visuele ankers neer waar zowel het publiek als de sprekers naar kunnen refereren. Ook is er een mogelijkheid voor workshops en personal training.

Repertoire
Close-up illusies: Dan LeFay is een van de populairste close-up/tafel goochelaars van Nederland. Als tweevoudig Nederlands kampioen close-up magic (1995, 2002) is hij een meester in het pure werk, waar Fred Kaps destijds in excelleerde. Vaak omringd door zijn publiek tovert hij met alledaagse voorwerpen en leest hij je gedachten. Dingen veranderen in je handen en in je hoofd! Stijlvol, actueel en met een flinke dosis humor. Centrale Act: Zoekt u een centrale act die uw gasten of cliŽnten even flink wakker schudt? Dan LeFay treedt in binnen- en buitenland op met magische acts die de meest verwende toeschouwers gecharmeerd en verwonderd achterlaat. Centrale acts kunnen variŽren van 10 to 45 minuten. Voor groepen van 20 tot 2000 personen weeft Dan mysteries en verhalen ineen tot een magische ervaring, die zowel het publiek als Dan zelf betovert. Dan LeFay past ook in centrale acts met plezier een stukje maatwerk toe. Of dat nu voor een jubilaris, een bedrijf, of een bepaalde doelgroep is. Sit-down sessies: Sit-down sessies zijn ideaal voor grotere bijeenkomsten met verschillende soorten entertainment. Bij deze sessies richt Dan LeFay een kleine magische ruimte of hoek in, waar u zijn close up illusies kunt bewonderen. Een plekje, ergens op uw feest, waar altijd gelachen wordt en waar mensen elkaar op af sturen: Dat moet je gaan zien! Schuif aan tafel bij Dan, en leer alles over de laatste valsspeel-technieken, speel een veilig potje "balletje-balletje" of wees getuige van een experiment in telekinese. Vlak onder uw neus! Het voordeel van deze vorm is dat u uw gasten de mogelijkheid biedt, zelf hun keuze van entertainment te bepalen. Salon Magic: In 1995 werd Dan LeFay uitgeroepen door zijn vakbroeders tot Nationaal kampioen goochelen. In de categorie Salon goochelen bracht hij een keur aan klassieke goocheleffecten die werden beloond met de hoogst mogelijke prijs in Nederland. Dan heeft naar aanleiding hiervan een act samen-gesteld waarin zijn meest favoriete en stijlvolle mysteries elkaar afwisselen. Hiermee heeft Dan onder andere opgetreden in het prestigieuze Magic Castle in Hollywood, en voor de Chinese regering in Beijing. Deze act in klassieke setting is zeer geschikt voor die ene speciale gelegenheid, waarbij u uw gasten het neusje van de zalm op het gebied van magisch entertainment wilt geven. Taliesin: Samen met collega Ray JoŽl presenteert Dan LeFay: Taliesin. Een magisch/muzikaal concept waarin u en uw bedrijfsboodschap centraal staan. Dan en Ray zetten hun creatieve input ten dienste van uw product, dienst of visie. Warm, poŽtisch en artistiek, en altijd voor u op maat gemaakt.

Prijsinformatie (Privť feesten)
Vanaf Eur 1270,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.