BABETTE VAN VEEN


1 2 3 
Terug bij haar passie: zingen!

Biografie
Babette Westerweel-van Veen (Utrecht, 30 april 1968) is een Nederlandse actrice en zangeres. Babette van Veen is in Utrecht geboren, als dochter van de artiest Herman van Veen. Ze groeide op in Breukelen bij haar moeder en stiefvader. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Op 27 augustus 1998 trouwde ze met tv-presentator Bas Westerweel. Tezamen hebben ze twee zoons: Sebastiaan (1 april 2000) en Silvijn (25 april 2004). Ze zijn woonachtig in Maarssen. Van Veen is vooral bekend geworden met haar rol als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden. Van Veen speelde de rol van 1 oktober 1990 tot 2 januari 1998. Na deze rol speelde Van Veen de rol van Annette van Dobbenburgh in Combat. Op 7 augustus 2005 werd bekend gemaakt dat Van Veen tijdelijk terug zou keren als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden. In het najaar van 2006 deed ze mee in Dancing on Ice, een coproductie van VTM en RTL 4. Ze lag er na de tweede aflevering uit, na de skate-off tegen John Williams. Van Veen heeft drie films op haar naam staan. Blueberry Hill: A Love Story from the Fifties, Brylcream Boulevard en de door haar vader geregisseerde film Nachtvlinder. Ze speelde hier naast onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. Vanaf 5 september 2002 tot en met 3 mei 2003 speelde ze in de musical Aladdin. In datzelfde jaar en opvolgend speelde ze een rol in de rondreizende muzikale theatershow De Kameleon Ontvoerd. Hierin vertolkte Babette de rol van Mem Klinkhamer, het personage van de gelijknamige boeken van auteur Hotze de Roos dat in de films werd gespeeld door Dominique van Vliet. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de meidenband Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit 'Ademnood', gevolgd door nog een paar liedjes. Na drie jaar werd de groep alweer opgeheven. In 2005 bracht Van Veen haar eerste soloalbum uit, genaamd: 'Winter'. In 2009 volgt het vervolg van 'Winter', namelijk: 'Vertrouwelijk'.

Overige informatie
Babette over haar theatertour 2010/2011: 'Mijn inspiratie komt voort uit de oude films en liedjes van Frank Sinatra, Dean Martin, Gene Kelly en Bing Crosby. Uren zwijmelde ik weg, terwijl ik eigenlijk mijn huiswerk had moeten maken. Het Metro Goldwyn Mayer virus met zijn ingekleurde romantiek had mij volledig in zijn greep. Ik vind het dan ook een echte eer dat ik een paar van deze prachtige nummers mag zingen en kan vertellen over de geweldige tijd van het American Songbook. Daarna pakken we met 20 man sterk, flink uit in de nummers van mijn eigen cd 'Vertrouwelijk'. Mijn persoonlijke visie op de hedendaagse swing: gierend koper met een vette knipoog. Zo komen we al swingend langs schoonmoeders, verzekeringsadviseurs, zwervers, ontrouwe echtgenoten, baby's, vakantiestress, machtige vrouwen, botox en het huishouden van 'Van Veen''. Babette is te boeken voor een tape optreden, een optreden met pianist of met een big band.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 2190,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.