MARIANNE WEBER


1 2 3 
De koningin van het levenslied leeft als nooit tevoren.

Biografie
Marianne vormde aan het begin van de jaren '90 samen met Jan Verhoeven het Holland Duo. Toch besloot ze om later solo verder te gaan, en met veel succes. De solocarrière van Marianne begon toen ze op zoek ging naar een nieuw producersteam. Deze zoektocht resulteerde in een samenwerking met de succesvolle producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, die de hitsingle ‘Ik weet dat er ’n ander is’ voor Marianne Weber schreven en produceerden. Marianne voelde nooit echt de drang zich op te dringen als een ster aan het Nederlandse Hit firmament, echter toen de single ‘Ik weet dat er ’n ander is’ in 1993 werd uitgeroepen tot ‘hit van het jaar’, bleef het succes niet uit. De nuchtere Hollandse zangeres stond aan het begin van een veelbelovende zangcarrière. Haar succes kon niet meer worden ontkend; Marianne Weber werd een echte zangeres van en voor het volk. Ook als bühneperformer heeft Marianne haar kwaliteiten inmiddels al lang en breed bewezen tijdens de vele optredens in het land die zij gedurende de afgelopen jaren heeft gedaan. Tijdens haar optredens krijgen zowel ‘feest’ als ‘emotie’ de kans. Ze wil de mensen dicht bij zich hebben, voor haar geen donkere zalen, ze wil haar publiek kunnen zien tijdens de optredens. ‘Anders is het gevoel bij me weg’, aldus Marianne.

Behaalde prijzen
Diverse malen ontving zij gouden CD’s. De erkenning vanuit de platenbranche ontving Marianne later in de vorm van een Edison voor haar album ‘Diep in mijn hart’. Na het succes van de hitsingle ‘De regenboog’ brak het album alle toenmalige records. Op één dag werden er meer dan 302.000 exemplaren van het album verkocht. Dit resulteerde in een vermelding in het Guiness Book of Records.

Overige informatie
In het geheim nam Marianne een CD op met de toen nog vrij onbekende Frans Bauer. Deze CD kwam in 1997 uit waarvan het nummer 'De regenboog' een nummer 1-hit in Nederland werd. Ook het album zelf was een grote hit. Op de datum van release ging het schijfje maar liefst 300.000 keer over de toonbank. Een geweldige prestatie.

Repertoire
Nederlandstalige levensliederen.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 5130,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.