JOCHEN MILLER


Style-blending tech-trance met 'progressive' invloeden.

Biografie
Jochen Miller werd als Jochen van der Steijn in Mill geboren in 1981. In zijn vroege tienerjaren ontwikkelde Jochen zijn interesse in dance. Het feit dat zijn vader eigenaar van een discotheek was, stelde hem in gelegenheid zijn draaikunsten te oefenen. Op 16-jarige leeftijd werd Jochen resident DJ in deze discotheek. Twee jaar later kreeg hij dezelfde plaats toebedeeld bij Zino's (Tilburg). In 1999 veroverde hij een finaleplaats bij de Nederlandse mix-kampioenschappen op Dance Valley. Hij viel op vanwege zijn scratching, looping en het mixen op drie draaitafels. Draaien op afterpartys in Lexion (Westzaan) was niet alleen heel erg leuk, maar ook heel leerzaam. Sinds 2001 is Jochen resident DJ in The Matrixx (Nijmegen). Door ID&T Magazine werd hij in 2003 genomineerd als "Verrassing van het jaar". Jochen blijft bezig zijn positie te verankeren aan het front in de dance scene. Geïnspireerd door alle tracks die hij iedere week aan zijn publiek voorschotelde, besloot Jochen zijn eigen dansmuziek te gaan produceren. Vier dagen per week is hij in zijn thuis-studio druk en toegewijd bezig. Eén van Jochen's stukjes werk is "Vanity" (ID&T free for all label), deze track deed het erg goed in de internationale dance scene. In maart 2005 stond Jochen Miller in de top 10 van de Nederlandse dance charts met maar liefst twee hits: "Miller & Fijneman - San Pedro" (Outstandin, Black Hole Recordings) en "Silent Electra - For this moment" (Jochen Miller remix, United Recordings). Er staan nog meer remixen op het punt losgelaten te worden, zoals Eastcoast's "We are united" (Midtown). Naarmate zijn fenomenale producties bekend werden, steeg de vraag naar Jochen als live DJ. Dit resulteerde in optredens en unieke initiatieven in onder meer Nederland, Spanje en Griekenland. Zo draaide hij tijdens de Winter Music Conference 2004 in The Space, de hipste club in Miami. Hoogtepunten in Nederland zijn evenementen als Mystery Land, Impulz, Decibel Outdoor, Innercity, de vierdaagsefeesten in Nijmegen en de meerijden in de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam met zijn eigen truck.

Bijzondere optredens
Jochen Miller gaf een solo optreden voor 5000 partypeople onder de Waalbrug in Nijmegen. Dit vond hij een absoluut hoogtepunt uit zijn carrière. Ook vindt hij de optredens op Tilt, een evenement wat hij zelf organiseert, iedere keer weer een succes.

Overige informatie
Jochen Miller's doel is zich continue te blijven ontwikkelen, als DJ en als producer. Uiteraard hoort hier het verspreiden van het specifieke Jochen Miller-geluid bij: goede techno gecombineerd met trance invloeden en hier en daar een snufje progressive voor de pittige smaak. In 2007 richt Jochen zich wat meer op het buitenland. In de verre toekomst wil hij zijn eigen label opzetten of een platenzaak beginnen. Maar voorlopig is hij te vinden op zijn favoriete plek: achter de draaitafels.

Repertoire
Style-blending tech-trance: energiek, opbeurend en van hoge kwaliteit, met hier en daar een snufje 'progressive'.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 3110,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x60 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.