HET GELDERS SALONDUO


Twee top-musici met een zeer breed en sfeervol repertoire.

Biografie
Violist Wouter Schmidt studeerde viool aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Reeds tijdens zijn studietijd remplaceerde hij bij de radio-orkesten en andere Nederlandse symfonie-orkesten. Sinds 1990 maakt hij als violist deel uit van het Gelders Orkest. Met zijn voormalige Salonkwartet Glissando, waarvan hij eerste violist was, was hij meerdere keren op de radio te beluisteren en verzorgde tientallen optredens door heel Nederland waaronder drie keer op Het Koninklijk Paleis en in Duitsland. Pianist Gerard Geurts studeerde hoofdvak klassiek piano aan het conservatorium van Groningen. Na zijn studie is hij als uitvoerend pianist gaan werken, voornamelijk in de klassieke muziek maar ook heeft hij stijlen beoefend als jazz, latin en pop. Daarnaast heeft hij een grote ervaring opgebouwd als begeleider van zangers, koren en instrumentalisten. Momenteel heeft hij 2 bloeiende lespraktijken (in Didam en Arnhem) en werkt mee aan musical- en operetteproducties. Om zijn speelvaardigheid op peil te houden heeft hij regelmatig les van Frank Peters, hoofdvakdocent piano aan het Arnhems Conservatorium.

Referenties
Lammert de Vries (directeur Hotel Groot Warnsborn): "Beide musici spelen op een hoog professioneel nivo en blijken zich met hun optreden en in hun muziekkeuze iedere keer weer moeiteloos aan te kunnen passen aan publiek, sfeer en omstandigheden. Bovendien beschikken zij over een enorm breed repertoire. Een aanwinst voor ons hotel en restaurant!" Marije Stroop (gast in het restaurant van Groot Warnsborn): "Een zeer bijzondere avond had ik, toen ik laatst, uitgenodigd door een goede vriendin, dineerde bij Restaurant Groot Warnsborn. Tijdens het heerlijke eten speelde Het Gelders Salonduo: twee zeer ervaren en virtuoze musici. Zij verstonden de kunst om dan achtergrond te zijn bij ons gesprek, dan weer om ons stil te doen zijn om te luisteren naar een favoriet lied. Een echte aanrader!" Kok de Koning, accordeonist en zanger: "Toen wij met mijn trio Nieuwe Helden opnames voor een live DVD hebben hebben gemaakt hebben wij Het Gelders Salonduo uitgenodigd om te spelen tijdens de binnenkomst van het publiek. Dit bleek de perfecte muziek voor die gelegenheid te zijn: warm, romantisch en met veel vakmanschap en passie gespeeld".

Overige informatie
Restaurants en diners. Violist Wouter Schmidt en pianist Gerard Geurts bieden u een stijlvolle muzikale begeleiding van uw feestelijke bijeenkomst. Het duo is frequent te beluisteren in Hotel Groot Warnsborn op het Landsgoed Groot Warnsborn te Arnhem. Op deze toplocatie zorgt men, tot groot genoegen van de gasten, regelmatig tijdens diners voor een passende stijlvolle muzikale omlijsting. Huwelijksfeesten. Gebracht op een stijlvolle en romantische manier kan het Gelders Salonduo uw huwelijksfeest extra luister bijzetten. Uw favoriete nummer wordt graag door hun ingestudeerd. Een paar suggesties om uw huwelijk muzikaal te omlijsten: - muziek voor, tijdens of na de huwelijksplechtigheid op het stadhuis. - een paar prachtige nummers tijdens uw kerkdienst. - achtergrondmuziek tijdens uw receptie of diner. De muziek van het duo is niet versterkt en wordt op een aangenaam geluidsniveau gebracht, zodat conversatie altijd mogelijk blijft. Uw huwelijk krijgt een extra dimensie door de romantische klanken van Het Gelders Salonduo. Voor meer informatie, geluids- en videofragmenten verwijzen wij u door naar: www.hetgelderssalonduo.nl

Repertoire
Hun brede repertoire omvat licht-klassieke muziek, Weense walsen, romantische salonmuziek, zigeunermuziek, tango's, swingende jazz en musical-melodieen, zodat men kan voldoen aan praktisch alle muzikale verzoeken. Hieronder vindt u een keuze uit het repertoire dat bestaat uit circa 150 nummers. Heeft u een speciaal verzoeknummer, dan studeert Het Gelders Salonduo dit graag voor u in. Salonmuziek: Elgar-Salut d'amour, Dvorak-Humoresque, Strecker-Drunt in der Lobau, Rubinstein-Melodie in F, Albeniz- Tango in D, Strauss-An der schönen blauen Donau, Sjostakovitch-Second waltz, Kreisler-Liebesleid, Kreisler-Syncopation, Kreisler-Marche miniature viennoise. Divers: Gershwin-I got rhythm, Williams-Theme from Schindler's List, Rodriguez-La cumparsita, Harold Arlen-Over the rainbow, Scott Joplin-The entertainer, Charles Hathaway-Evening echoes, Dirk Witte-M'n eerste, Willy Schootemeyer-Ik houd van Holland, John Kander-Cabaret, Rodgers & Hammerstein-Edelweiss. Zigeunermuziek: Monti-Czardas, Hollander-Chanson des violons, Zander-Zigeunertanz, De Maurizi-Czardas Rhapsodie, Russ Bovelino-Ungarische Fantasie.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 505,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
470 Kb  Edelweiss, Richard Rodgers
468 Kb  Drunt in der Lobau, Heinrich Strecker
468 Kb  Liebesleid, Fritz Kreisler
450 Kb  Marche Miniature, Fritz Kreisler
464 Kb  Cabaret, John Kander
456 Kb  Schindler's List, John Williams
406 Kb  Czardas Rhapsodie, de Maurizi
432 Kb  Evening Echoes, Charles Hathaway

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.