KARIN BLOEMEN


1 2 3 4 
Topartieste in zowel theater als muziek !

Biografie
Muziek en zang zijn natuurlijk altijd een essentieel onderdeel geweest in Karin's theatervoorstellingen en TV-shows. Het indrukwekkende curriculum vitae dat de rasartieste sinds haar afstuderen aan de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst heeft opgebouwd maakt dat duidelijk. Zij begon haar carrière in 1983 in de musical 'De Zoon Van Louis Davids', daarna volgden er nog twee: 'Had Je Me Maar' en 'Mimi Crimi'. Ook speelde ze in Nederlandse speelfilms als 'De ijssalon' en 'Shadowman' en bekende televisieprogramma's als 'De kip en het ei', 'Zeg 't maar' en 'De Vereenigde Algemeene'. Daarnaast presenteerde en zong Karin in haar VARA televisieprogramma 'Bloemen Voor' liedjes van bekende Nederlandse tekstschrijvers en componisten. In het seizoen '86 en '87 maakte Karin deel uit van de bekende en succesvolle theatergroep 'Purper' en speelde ze in het theaterprogramma 'Lulkoek'. In '88 was ze samen met oa Adelheid Roosen te zien in het spraakmakende VARA televisieprogramma 'De Nacht'. Ook was zij van 1985 tot en met 1993 wekelijks te beluisteren in het politieke radioprogramma 'Spijkers Met Koppen'. Karin ontpopte zich in '89 met haar eerste eigen theatershow 'Bosje Bloemen' als toneeldiva. Die status wist ze met de daaropvolgende voorstellingen 'Karin in Concert', 'La Bloemen' en grootste show 'La On Tour' verder uit te bouwen. Na het opnemen van liedjes voor televisie bleven de band en Karin vaak met een onbevredigd gevoel zitten. Veel liedjes vonden ze zo mooi, dat het eigenlijk zonde was om ze maar één keer te gebruiken. In het achterhoofd was er altijd het idee dat er een liedjesalbum zou moeten gaan komen. Deze kwam er ook, geheel Nederlandstalig. Met teksten van verschillende tekstschrijvers, waaronder hofleverancier Jan Boerstoel, maar ook met vier teksten van Karin zelf, waaronder het prachtige, voor haar eigen kind geschreven 'Voor Jou'.

Behaalde prijzen
Karin ontving voor het nummer 'Geen Kind Meer', met tekst van Jan Boerstoel en muziek van Marnix Busstra, de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van dat seizoen.

Referenties
Zij maakte in 1986 en 1987 deel uit van theatergroep Purper. In 1988 was Karin Bloemen te zien met onder andere Adelheid Roosen in het VARA televisieprogramma 'De Nacht'. Van 1985 tot en met 1993 was ze te beluisten in het radioprogramma 'Spijkers Met Koppen'. Voor televisie maakte Karin in de loop der jaren diverse speciale programma’s, waarin muziek een belangrijk onderdeel vormde, zoals 'La Bloemen’s Limo' (’93), 'Kerst A La Bloemen' (’95), 'Een Wapen Van Bloemen' (’96) en 'Karin' (’97).

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 11480,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.