DUOLISME GITAARDUO


1 2 3 
Een profesioneel klassiek gitaarduo met een breed repertoire.

Biografie
Frank Lamm en Peter Thissen leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar zij ieder individueel hun opleiding Docerend Musicus (DM) volgden bij de bekende pedagoog Hein Sanderink. Reeds in een vroeg stadium van de opleiding werd het beide gitaristen duidelijk dat het samenspelen als duo hun ambitie zou gaan worden en de vervolgopleiding voor Uitvoerend Musicus (UM) werd dan ook voor het grootste deel als gitaarduo met uitmuntende resultaten voltooid. Het duo Frank Lamm en Peter Thissen draagt de naam "Duolisme GitaarDuo", een naam die afgeleid is van het woord "dualisme", de dialoog tussen twee musici.

Overige informatie
Als duo namen Lamm en Thissen deel aan vele masterclasses bij gerenommeerde musici als Thomas Kirchhoff, Darko Petranjak, Leo Brouwer, Zoran Dukic en de uit Engeland afkomstige toppedagoog sir. Michel Lewin.(Royal Academy of Music te Londen). Echter de Schots / Spaanse gitarist David Russell en de Belgische 'first lady’ van de 8-snarige gitaar Raphaëlla Smits zijn verantwoordelijk voor de grootste invloeden op zowel het muzikale als het technische spel van het duo. Duolisme GitaarDuo gaf reeds concerten in binnen- en buitenland en in 2000 werd in Engeland hun debuut-cd ‘La Guitarra Poética’ opgenomen. Componisten als Emiel van Dijk en de bekende Engelse componist / gitarist Gerald Garcia raakten geïnspireerd door het duo en droegen vervolgens werken aan hen op. Ook werd Garcia’s "Lorca concierto" (geïnspireerd op gedichten van García Lorca) voor orkest en gitaarduo door Duolisme als eerste ter wereld uitgevoerd. Onder leiding van Stephen Gordon (Artistiek Directeur, Prussia Cove Gitaar Seminar) werd in oktober 1997 "the Selevan Story" van Stephan Dodgon uitgevoerd. In 1999 werd met het Engelse gitaarduo Eden-Stell een serie van vijf duo-concerten in Nederland gegeven. In november 2000 gaf Duolisme GitaarDuo een aantal concerten op de Nederlandse Antillen.

Repertoire
Het duo speelt diverse stijlen, te weten barok, klassiek, romantiek, Spaans (geen flamenco), Zuid-Amerikaans en arrangamenten van beroemde populaire muziek van de afgelopen 50 jaar.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 505,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.