DE FUNFARE


1 2 3 4 5 
De Funfare is continue een doorlopend succes!

Biografie
Raymond van Houten is als kind de fanfare altijd misgelopen. Hij is dit nu op latere leeftijd aan het inhalen. Hij heeft zich altijd al meer entertainer dan muzikant gevoeld, en vindt ook de afwisseling van de optredens heel erg leuk. In de pauze van een circusvoorstelling of reggaeconcert, een open dag, op een instituut voor gehandicapten, het Europees kampioenschap klapschaatsen of tijdens een beurs of congres tussen in driedelig pak gestoken netwerkende mannen, tijdens een discofeest; zo komt hij nog eens ergens. En overal blijde gezichten. Onvermijdelijk in dit landje dat hij soms wel eens iemand tegen komt die het niet kan waarderen; maar volgens de heer van Houten, die ooit nog eens een jaartje maatschappelijk werk heeft gestudeerd, ligt dat dan weer aan 'zijn of haar eigen'. Het enige minpuntje vindt hij het gesjouw met al zijn instrumentarium en kleding, en dat af en toe zelfs allemaal op de fiets..? Wouter Popma's vriendin vindt snorren vreselijk, vandaar dat hij dolblij is bij de Funfare een ware nepsnor te mogen dragen (er zijn ook namaak nepsnorren namelijk, let op het verschil). Tezamen met zijn geliefde zelfgefabriceerde trommelsetje voor zijn buik voelt hij zich helemaal het mannetje. Zijn collega's marcheren braaf achter hem aan en volgen zijn maffe instructies getrouw op. Soms valt er hen spontaan iets te binnen en nemen zij het roer over, dit zorgt altijd voor kolderieke en inspirerende theatrale stukjes. Het valt hem dan ook soms wel eens moeilijk zijn lachen te bedwingen en in zijn rol van voorganger te blijven. Jaaa.... theater is zijn lust en zijn leven! Tot slot heeft hij nog een vraag. Qua aankleding is hij namelijk nogal onzeker. Wat vindt u, als toeschouwer; staat een oranje overhemd hem beter dan een rode? Hij vindt eigenlijk zelf van wel namelijk... enne; binnenkort is het weer Koninginnedag! Aha! Eric Eijgenraam heeft als enige Funfarist ervaring opgedaan in een echte Fanfare. Als jongetje speelde hij onder andere in het korps 'Crescendo' (muziekterm voor steeds harder worden, en dat klopte ook wel) te Harderwijk. Soms ziet hij in zijn dromen nog besnorde mannen met dodelijke ernst marcheren en psalmen en marsen blazen alsof het laatste oordeel nabij is. Nee, dan de Funfare. Daar kan gelachen worden. Daar is het lekker swingen en gek doen geblazen, daar kan hij de malloot die diep in hem leeft eindelijk de ruimte geven. En het is de unieke gelegenheid om zijn andere passie, namelijk hardlopen (10 km. in 37'21 is het meest recente wapenfeit), te combineren met muziek. Want de Funfare, het moet maar eens gezegd worden, is topsport!

Overige informatie
De Funfare komt graag optreden, overal waar mensen bij elkaar zijn kan de Funfare wel uit de voeten. Binnen of buiten. Geef ze de ruimte! Bij feestelijkheden met een thema (jazzfestival, concours hippique, smartlappenfestivals, decemberfeesten, etc.) zal de act zich desgewenst aanpassen in aankleding, woord en gebaar.

Repertoire
De muziek tijdens het marcheren varieert van disco tot Braziliaanse carnavalsmarsen en van funk tot house. Het marcheren wordt voortdurend afgewisseld met rare pasjes, merkwaardige bewegingen, theatrale humor en af en toe acrobatische toeren! Regelmatig wordt er op de plaats gerust waarbij vrolijke, veelal Nederlandstalige nummers ten gehore worden gebracht, met daarnaast top-40 repertoire.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 1030,-- (incl. btw), voor een optreden van 2x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.