DE BLITZ


1 2 3 4 
Deze rockband zet de boel op stelten.

Biografie
Er waren eens drie muzikantjes: Hans, een artistieke zanger, Maarten, een door de wol geverfde bassist, en Ad, een veelzijdige drummer. Zij kwamen elkaar tegen tijdens een auditie. En ze waren zo onder de indruk van elkaar dat ze alledrie besloten om bij deze band te blijven. Naarmate ze elkaar beter leerden kennen, kwamen ze vaak bij elkaar over de vloer. Na een paar maanden met elkaar gespeeld te hebben voelden ze wel aan dat er muzikaal nog iets ontbrak. Ze besloten dat het zo niet meer langer kon! Hans, Ad en Maarten zaten bij elkaar en wilden niet meer verder met de bestaande band. Ze hadden al een plannetje bedacht. Ze gingen een nieuwe band beginnen ! Martijn de gitarist, is de groep gaan versterken. En nu maken zij overal de Blitz, dus vandaar de naam: De Blitz!

Overige informatie
De bekendste naam in de groep is zonder twijfel Hans Vermeulen maar helaas voor hem, is hij niet de voormalige Sandy Coast-frontman. Hans is naar eigen zeggen bekend van radio- en tv-reparaties. Zingen en entertainen is 'm op het lijf geschreven: rauw of melancholisch, rappend of tranentrekkend, maar altijd met veel show. De andere bandleden zingen ook erg goed, de Blitz kan zelfs de Beach Boys levensecht coveren. "I wish they all could be California Giiiiiiirls!". Gitarist Toon van der Aa heeft trouwens ook een prima lead-stem en hij moet regelmatig aan de bak als Hans zich omkleedt of bezig is de show stelen. De Blitz gek ?! Zeker, maar deze mannen weten wel precies waar ze mee bezig zijn. Met een stevig swingend repertoire met hits van grote sterren en bijna-vergeten 'one-hit-wonders'; van Abba tot Robbie Williams, van Status Quo tot Red Hot Chili Peppers is de Blitz zeker geen standaard allround orkest, daarvoor spelen ze met te veel energie. De Blitz is geen standaard allround orkest; zien is geloven!

Repertoire
Men speelt rock- en pophits van de jaren '70, '80 en '90. Enkele titels; Wonderwall van Oasis, Pride van U2, What I like about you van Romantics, Never be clever van Herman Brood, Clocks van Coldplay, One van U2, Addicted to love van Robert Palmer, Let me entertain you van Robbie Williams, With a little help van Joe Cocker, Breakfast at Tiffany's van Deep blue something, Spanisch Stroll van Mink Deville, Real Mother van Johnny Guitar Watson, Mustang Sally van The Commitments, Sex Machine van James Brown, Kung Fu Fighting van Carl Douglas, Ain't Gonna Bump van Joe Texx, Mamma said van Lenny Kravitz, Are you gonna go van Lenny Kravitz, Fly away van Lenny Kravitz, Vertigo van U2, What ever you want van Status Quo, Less Conversation van Elvis Presley, Born to be wild van Steppenwolf, Angels van Robbie Williams, Play that Funky van Wild Cherry, Freedom van George Michael/Williams, Lets go Crazy van Prince, Thats the way I like it van KC & the sunshine band, Crosstown traffic van Jimi Hendrix, Feel van Robbie Williams, Signed sealed van Michael Mc Donald, Whole lotta rosie van AC/DC, Brick house van The Commodores, Do ya think I'm sexy van Rod Stuart, Miss you van The Stones, I predict a riot van Kaiserchiefs, Boulevard of broken dreams van Green day. De band speelt praktisch geen Nederlandstalig repertoire.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 1465,-- (incl. btw), voor een optreden van 3x50 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.