PETER HANSSEN GOOCHELARIJ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Goochelvoorstellingen voor de meest uiteenlopende evenementen.

Biografie
Op 6-jarige leeftijd kreeg Peter Hanssen een goocheldoos. Nadat genoemde doos geen geheimen meer had, belandde hij op zolder tussen allerlei andere spullen. Al knutselend en bouwend werden de spullen uit de goocheldoos langzamerhand vervangen door origineel materiaal van eigen hand. Maatkleding kwam in de plaats van het omgebouwde oude rokkostuum van opa. Peter zocht en vond aansluiting bij goochelclubs. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij ontwikkelde een eigen stijl door veel op te treden. Hij ontdekte dat het niet gaat om het doen van een aantal trucjes maar om het entertainen van het publiek. Het scheppen van een magische en geheimzinnige sfeer is daarbij van groot belang.

Referenties
Gem. Havenbedrijf in Amsterdam, GG/GD in Amsterdam, Inselhotelin Berlijn/Potsdam, Stichting Theater 88 in Bobeldijk, Gemeente Breda in Breda Kurhaus, in Den Haag, Sligro BV in Eindhoven, Stichting Brabantse Dag in Heeze, De Efteling in Kaatsheuvel, Party Company in Kaatsheuvel, Stichting Pleinfestival in Kaatsheuve, l Magic Mol Festival in Mol, Willem v.d. Berg Zorgcentrum in Noordwijk, Sticht. Boerendag Rijsbergen in Rijsbergen, Damtheater in Schoorl, Theater de Musketon in Utrecht, C.J.C. De Boerderij in Zoetermeer, Straattheaterfestival Waalwijk, Kasteel Hoensbroek te Hoensbroek.

Overige informatie
Podium-act. Voor bruiloftsfeesten is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs een speciale 'podium-act' (podium niet noodzakelijk) te boeken waarbij het volledige aanwezige publiek een korte show van 10 minuten krijgt voorgeschoteld. Altijd buitengewoon leuk als korte onderbreking van het feest. Het bruidspaar krijgt in deze show wat extra aandacht. Na de show vervolgt de goochelaar zijn tafelgoochel actviteiten. De Magic Bar. Peter Hanssen plaatst bij u een kleine sfeervolle, mobiele bar. Hieraan kunnen 5 personen zitten en ca. 10-12 personen staan. Hij staat zelf achter de bar en vertoont daar zijn goocheltrucs. Na een minuut of 10-15 is de voorstelling afgelopen en wisselt het publiek. Dit herhaalt zich gedurende de avond. Natuurlijk heeft hij voldoende trucs bij zich om het programma een aantal malen te kunnen verversen en iedereen die dat wil kan enkele malen terug komen om van het goochelen te genieten. De bar wordt geleverd inclusief indirecte sfeerverlichting, 2 schemerlampjes en 5 barkrukken. Indien wenselijk kan Peter zorgen voor een achtergrond (zwarte gordijnen) met passende decoratie, een lichtinstallatie om alles sfeervol uit te lichten. Tijdens de voorstelling moet een normaal gesprek mogelijk zijn zodat Peter zich verstaanbaar kan maken. Mocht de situatie zodanig zijn dat dit niet haalbaar is dan kan een geluidsinstallatie worden meegebracht. Altijd al willen kijken in de keuken van een goochelaar? Peter Hanssen biedt u nu die mogelijkheid. In zijn magic workshop licht hij een tipje van die geheimzinnige sluier op. De volgende zaken passeren de revue: - Een snelle blik in de geschiedenis van het goochelen zodat we weten waarover we praten. - De ene goochelaar is de andere niet m.a.w. welke vormen van goochelen worden onderscheiden. - Volgens welke principes werken goocheltrucs. Uitleg en illustratie hiervan met goocheltrucs (een aantal wordt uitgelegd). - Natuurlijk gaan alle aanwezigen aan de slag met enkele goocheltrucs en nemen deze na afloop ook mee naar huis. - Peter zal zeker ook een aantal trucs vertonen waar de toeschouwer met de opgedane kennis nog meer van kan genieten. De magic workshop wordt gegeven in een rustige ruimte voor groepen tot ca. 30 personen. De duur is 45 tot 60 minuten (tijdsduur in overleg aan te passen). Alle materialen (beamer, scherm, laptop, goocheltrucs en materiaal om mee naar huis te nemen en te oefenen) worden door Peter Hanssen Goochelarij verzorgd. Indien nodig kan Peter tijdens de workshop inspelen op een thema of voorwerp waardoor deze workshop ook uitermate geschikt is voor teambuilding, personeelsuitjes en productpresentaties.

Repertoire
Zaalvoorstellingen voor jeugd, volwassenen of verstandelijk gehandicapten, Alwin de Kraai (uniek!), microtheater, (middeleeuws) tafelgoochelen, middeleeuwse act, Sinterklaasshow, Chinese act, Chinees tafelgoochelen, straatgoochelen en huiskamervoorstellingen. Er wordt bijna dagelijks gewerkt aan uitbreiding van het repertoire en vervolmaking van techniek en presentatie. Ook is Peter te boeken voor het geven van workshops.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 495,-- (incl. btw), voor een optreden van 3x45 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.