ABEL


1 2 3 4 
Nationaal bekende Nederlandstalige popband.

Biografie
Abel is een Nederlandse popgroep uit Effen. In 1996 richten zanger/gitarist Joris Rasenberg, toetsenist Freek Imbens en basgitarist Robert Stobbelaar, die elkaar al van de middelbare school kennen, aangevuld met drummer John Koeken, de coverformatie The Acting Crowd op. In 1997 kiezen de bandleden voor de naam Abel (naar de gelijknamige film van Alex van Warmerdam) en voor het genre Nederlandstalige popmuziek. De eerste demo, die in eigen beheer werd opgenomen, levert Abel prompt een platencontract op. Wanneer de drummer besluit ermee te stoppen en de groep een vervanger en een tweede gitarist zoekt, valt de keuze op drummer Emiel Drost (Fixation) en gitarist Maarten van Damme (ex-Mary Jane). De eerste single, '3 Dagen Zon', werd geen hit, maar het nummer 'Onderweg' stond begin 2000 wekenlang op de nummer 1-positie in Nederland. Niet veel later verscheen het album 'De Stilte Voorbij'. Aan het eind van dit jaar staat Abel geprogrammeerd tussen acts als Coolio en Ub40 tijdens Night of the Proms in Ahoy. In 2001 en 2002 begint de leegloop binnen de band waarna Joris Rasenberg en de later toegetreden toetsenist Eric Smans overblijven. Eind 2002 heeft men vervangers gevonden in bassist Bas de Groot, drummer Jasper van Hulten en gitarist Tim Eijmaal. Het tweede album 'Doen en Laten' verschijnt in het jaar 2002. Na 8 jaar, in het jaar 2010, komt Abel ijzersterk terug met de single 'Zolang je bij me bent' en het album '12 uur'.

Behaalde prijzen
Abel werd bij de TMF Awards uitgeroepen tot Meest Belovende Act.

Overige informatie
Joris Rasenberg: ''12 Uur' is de overgang van dag naar nacht. Het is een omslagpunt waarop een periode eindigt en iets nieuws begint. Daarom vond ik het zo'n passende titel. Ik kijk met dit nieuwe album achterom, maar tegelijkertijd kijk ik naar de toekomst'.

Prijsinformatie (Privé feesten)
Vanaf Eur 5830,-- (incl. btw), voor een optreden van 1x60 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.