FRANS CUSTERS STRAATTHEATER


Gezichten van Frans Custers.

Biografie
Voor Frans Custers is dans, theater en toneel altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Op de lagere school organiseerde hij een circus/toneel-middag voor klasgenoten. Daarbij speelde humor onbewust een grote rol. Hij had niet altijd door waarom de mensen zo om hem lachten. Op de middelbare school kwam het esthetische erbij. Dat theater de hoofdrol in zijn leven zou gaan spelen werd tijdens zijn vervolgopleiding in Eindhoven een feit. Hij greep elke mogelijkheid aan om zijn theatrale behoeften te bevredigen. Dat begon in 1981 in twee richtingen. Enerzijds met straattheater. Met een rol toiletpapier, als afbakening voor een speelplek, werd een act opgebouwd. Tijdens clowncursussen en veel praktijkervaring leerde hij de inzichten die nodig zijn om het publiek onbevangen tegemoet te treden. Toen er steeds meer mensen bleven staan kijken, werd voor een serieuze aanpak gekozen. Zo ontstond het succesvolle duo Het Elftal. Na vele jaren productieve samenwerking gaat Frans in 1990 alléén verder. Op zoek naar nieuwe uitdagingen en met het publiek als tegenspeler krijgt hij ruimschoots de kans zijn improvisatietalent te ontwikkelen. Met weinig meer dan zichzelf gaan de loopacts steeds meer op theater lijken. Onbewust van tijd en ruimte ziet hij kans zijn publiek voor langere tijd op één plek aan zich te binden. Anderzijds met dans/beweging. Als danser bij bewegingstheater Het Klein ontwikkelt hij zich van pantomimespeler tot bewegingskunstenaar. Door scholing in diverse dansvormen, mime, zang en acrobatiek krijgt hij een breed scala van mogelijkheden om zijn artistieke aspiraties te bevredigen. Deze ervaringen geven hem de mogelijkheid een geheel eigen bewegingspatroon te ontwikkelen. Naar later blijkt vertoont deze affiniteit met de Japanse Butoh-dans. De enorme belangstelling in zowel binnen- als buitenland vormt zijn grootste beloning. In enkele theaterdisciplines geeft Frans les en verzorgt hij de regie.

Repertoire
Door scholing in diverse dansvormen, mime, zang en acrobatiek krijgt hij een breed scala van mogelijkheden om zijn artistieke aspiraties te bevredigen. Zo krijgt hij veel verschillende gezichten zoals, Votre Zjean, Het Clowntje, Miep, Zwarte Pietje, Mathilde Sliert de waarzegster en uiteraard de vermakelijke en onvergetelijke schoenpoetser Boyaci Hüfeyin.

Prijsinformatie (Uitkoop)
Vanaf Eur 750,-- , voor een optreden van 3x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.