JOPIE JONKERS GROEP


Vocale en instrumentale Latijns-Amerikaanse muziek!

Biografie
Jopie Jonkers studeerde zang GM aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en studeerde daar Cum Laude af. Harples volgde zij bij Kenneth Ecury, op de Venezolaanse harp, en bij Roberto Guarani op de Paraguayaanse harp. Daaruit ontwikkelde zij haar eigen speelwijze, tegenwoordig op de zogenaamde enkelpedaalsharp. Sologitarist en zielsverwant Koen de Cauter, vermaard belgisch zigeunergitarist, bespeelt zijn Selmer gitaar alsof het op dat moment in en uit hemzelf opkomt. Hij is in BelgiŽ een begrip door o.a. de groepen Waso, Les Petits Belges en De Cauter Quintet. Hij werkte samen met groten als Wannes van de Velde, Patrick Saussois, Daniel Colin, Topsy Chapman, David Paquette, Csikos Janos, Vaya con Dios, Sammy Rimington Band en Lais. Hij maakte tournees door heel de wereld: in Europa van Zweden tot Portugal, van Engeland tot RoemeniŽ, Nieuw-Zeeland, AustraliŽ en Amerika (met name New-Orleans). Hij was bovendien de man die Guido Gezelle op muziek zette. Heeft ongeveer 20 CD's gemaakt met diverse gezelschappen. Tezamen maken zij muziek uit ArgentiniŽ, Venezuela en Cuba, alsook Franse chansons. Elk afzonderlijk hebben zij een heel eigen geluid en bij elkaar gevoegd levert dat een verrassende en bijzonder ontroerende combinatie op. De parelende harp, met de doorleefde zigeunertoon van Koen's staalsnarige Selmer gitaar (denk aan Django Reinhardt) en daaroverheen en doorheen de zuivere, warme stem van Jopie Jonkers. Om de 'Jopie Jonkers Groep' compleet te maken komt daar nog de rotsvaste contrabassist Rinus Raaijmakers bij, bekend onder meer als ťťn van de ' Vaste Mannen' van Gerard van Maasakkers. Hij studeerde aan het Conservatorium te Rotterdam en beschikt over een bijzonder warme, 'zoemende' toon en speelt uit de diepte van zijn ziel. Als laatste is daar slagwerker Myrddin de Cauter, zoon van Koen de Cauter, zeer getalenteerd en muzikaal. Zijn slagwerk is prachtig efficiŽnt en bescheiden. Bovendien schreef Myrddin de strijkarrangementen voor twee nummers op de tweede en de derde cd. Arrangementen van een uitzonderlijke schoonheid en originaliteit.

Behaalde prijzen
Jopie Jonkers behaalde de 2e prijs van de 'Baccara beker' in BelgiŽ met de groep Caminando en werd geselecteerd voor de 'Pall Mall Export Swing Award'.

Referenties
Jopie Jonkers was begeleidster van Harry Sacksioni en speelde in het muziektheaterprogramma Le Ballet des Coeurs, een theatertournee langs alle grote schouwburgen en theaters in Nederland. Koen de Cauter maakte plaatopnames en verzorgde TV optredens en tournees in binnen- en buitenland met Waso, Johan Verminnen, Les Petits Belgs, Wannes van de Velde en vele anderen.

Overige informatie
Jopie Jonkers is ook zeer geschikt voor het opluisteren van huwelijksdiensten, plechtigheden op het stadhuis of huwelijksdiners. Tijdens deze gelegenheden merkt u dat het door de inbreng van de harpmuziek een buitengewoon originele, sfeervolle en stijlvolle plechtigheid wordt. Jopie Jonkers kan tijdens een kerkdienst diverse vocale en instrumentale (niet religieuze) werken brengen. Meestal volstaan 5 a 6 werken. De harpmuziek is contemplatief en ingetogen. In de kerk klinkt de harp bovendien adembenemend mooi! Tijdens een plechtigheid op het stadhuis brengt Jopie Jonkers in overleg met het bruidspaar en de ambtenaar van de burgerlijke stand enkele nummers. Bijvoorbeeld tijdens het tekenen van de getuigen, bij de binnenkomst en bij het vertrek van het bruidspaar. Een derde en vierde mogelijkheid, hoewel de muziek dan iets minder tot zijn recht komt, is het spelen tijdens recepties en tijdens diners. Voor kerken en plechtigheden op het stadhuis zijn zowel de solo- alswel de duobezetting uitermate geschikt. Voor recepties en/of diners zijn de duo, trio of kwartetformaties zeer geschikt, omdat er dan wat meer volume gerealiseerd kan worden om enigzins boven het praten uit te kunnen komen. In de praktijk blijkt dat de meeste opdrachtgevers zeer tevreden terugkijken op kerk- of stadhuisplechtigheid voor wat de harpmuziek betreft, omdat deze dan het meest tot zijn recht komt. Een harpensemble tijdens een receptie of diner kan uiteraard ook heel erg leuk zijn. Met het boeken van Jopie Jonkers heeft u in ieder geval iets heel speciaals en onvergetelijks!

Repertoire
Jopie Jonkers brengt een repertoire van vocale en instrumentale Latijns-Amerikaanse muziek (o.a. Argentijnse zamba en Venezolaanse Joropo) en Franse chansons. Hieronder volgt een overzicht van de repertoire mogelijkheden van de Jopie Jonkers Groep. Een kleine greep uit het iets bekendere deel van hun repertoire. Dit repertoire is echter niet exemplarisch voor wat men brengt, dat is namelijk het wat onbekendere maar daarom niet minder mooie werk uit Latijns-Amerika en de Franstalige gebieden.... Dos Gardenias (Buena Vista Social Club), Tristeza Guajira (Buena vista social club), Alli donde tu sabes (Buena vista social club), Moliendo Cafe, Pasaje no 8, Les mots d'amour (Piaf), Mon amant de St.Jean, Le Ballet des Coeurs (Piaf), La Foule (Piaf), no te asombres (Gipsy Kings), accordeon (Serge Gainsbourgh), Que sera de mi vida (Jose Feliciano), Petite fleur (Sidney Bechet), Les feuilles mortes (Yves Montand), Guantanamera (Cuba), Cucurucucu (Mexico), Calypso zoals: Jamaica Farewhell (Harry Belafonte), Island in the sun (Harry Belafonte), Trinidad (Andrew Sisters), Tango's zoals: Volver (Carlos Gardel), Adios Muchachos (Carlos Gardel), El Choclo (Gardel), La Cumparsita (Gardel), Besame Mucho.

Prijsinformatie (Uitkoop)
Vanaf Eur 395,-- , voor een optreden van 4x30 minuten. Prijswijzigingen voorbehouden.
Voor gedetailleerde prijsinformatie, klik hier

Geluidsfragmenten
150 Kb  Mi Chinchorro
151 Kb  Adios Muchachos
151 Kb  Pasaje No 8

Contact
ArtiWorld Stevinstraat 3 5621 GH Eindhoven. (www.artiworld.com) Wilt u meer informatie, of wilt u een optie plaatsen, bel ons dan op telefoonnummer: 040-232.9000 (op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur), of stuur ons een email.